Διαφορα

Ψήφισμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την μαύρη επέτειο των Τεμπών

Φωτογραφία: αρχείο arcadia938.gr

"Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή κρατικής αναλγησίας και απαξίωσης, που οδηγούν μέσα από λάθη και παραλείψεις σε τέτοια θλιβερά γεγονότα", αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος, με αφορμή την ενός έτους μαύρη επέτειο από την ανείπωτη τραγωδία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία της χώρας μας, τιμά την μνήμη των 57 θυμάτων της, αποτίoντας με το παρόν Ψήφισμα τον κατ΄ελάχιστον, δέοντα φόρο τιμής προς τους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας.

Εκφράζοντας τα θερμότατα συλλυπητήρια μας, προς τις οικογένειες των θυμάτων, καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή κρατικής αναλγησίας και απαξίωσης, που οδηγούν μέσα από λάθη και παραλείψεις σε τέτοια θλιβερά γεγονότα. Ζητούμε άμεσα, απόδοση δικαιοσύνης, στέλνοντας παντού, σε Ελλάδα και εξωτερικό το μήνυμα της πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης και της δικαίωσης των θυμάτων, ως απαραβίαστα θέσφατα μιας ευνομούμενης πολιτείας.

Με αίσθημα ευθύνης από τη θέση που κατέχουμε και υπηρετούμε για 70 σχεδόν χρόνια, δηλώνουμε με σθένος, πως ΔΕΝ θα ξεχάσουμε. Ας αποτελέσει το τραγικό αυτό συμβάν, σημείο αναφοράς για την ατομική και συλλογική ευθύνη όλων, κοινωνίας και πολιτείας.

Τέλος καλούμε όλους τους Συλλόγους-μέλη μας καθώς και κάθε Αρκά πολίτη όπως συνυπογράψουν ψήφισμα σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος, την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών καθώς και την κατάργηση της Βουλευτικής ασυλίας όταν προκύπτουν ποινικές ευθύνες. Το εν λόγω ψήφισμα εμφαίνεται στο ακόλουθο link: https://www.change.org/p/%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B7-2023/sign?original_footer_petition_id=37873148&algorithm=promoted&source_location=petition_footer&grid_position=1&pt=AVBldGl0aW9uAMkmIgIAAAAAZd8OE%2BLp96k1ZmVlMzlhOQ%3D%3D

Με σεβασμό προς τα θύματα και  τους συγγενείς

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.