Διαφορα

Ξεκινούν οι νέες χρεώσεις στις διαγνωστικές εξετάσεις από τη Δευτέρα 1η Απριλίου

Επιπλέον ένα ευρώ ανά παραπεμπτικό θα καλούνται να πληρώσουν στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ από τη Δευτέρα 1η Απρίλιου, για τις διαγνωστικές εξετάσεις ανά παραπεμπτικό, όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο για την υγεία που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Συγκεκριμένα οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού, εκτός από τη συμμετοχή τους, θα πληρώνουν από τη τσέπη τους στα συμβεβλημένα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια αλλά στους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς, 1 ευρώ ανά παραπεμπτικό για εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων βιολογικών υλικών (π.χ. εξετάσεις αίματος, ούρων κλπ) και 3 ευρώ ανά παραπεμπτικό για εκτέλεση απεικονιστικών ελέγχων ( π.χ αξονικές, μαγνητικές τομογραφίες, ακτινογραφίες θώρακος κλπ).

Σημειώνεται ότι οι ασθενείς που απευθύνονται στις δημόσιες υγειονομικές δομές (νοσοκομεία, κέντρα υγείας) η συμμετοχή τους θα είναι μηδενική, δηλαδή θα κάνουν δωρεάν όλες αυτές τις εξετάσεις.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.