Διαφορα

Κάλεσμα ΕΑΚΠ για την απεργία της 17ης Απριλίου

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

"Οι πυροσβέστες μαζικά να συμμετέχουν στην απεργία στις 17 του Απρίλη μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο πλάι των ταξικών δυνάμεων".

Συναδέλφισσες συνάδελφοι 

Μπροστά στην μεγάλη πανεργατική απεργία στις 17 Απριλίου δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ομοσπονδίες και σύλλογοι του δημοσίου τομέα έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής. Παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο δημόσιο αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα αυτή και οι πρωτοβάθμιες ή οι δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν ταχθεί υπέρ της  απεργίας, η πλειοψηφία της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ εντελώς αντίθετα με τα συμφέροντα των εργαζομένων που εκπροσωπεί έχει καταψηφίσει τις προτάσεις για απεργία. Σαν να μην υπάρχουν προβλήματα στους δημόσιους υπαλλήλους και να μην αντιμετωπίζουν καμία δυσκολία ούτε από την συρρίκνωση των μισθών και  την ακρίβεια ούτε από τις τεράστιες ελλείψεις και την υποχρηματοδότηση σε όλους τους τομείς. 

Εμείς οι πυροσβέστες έχουμε κάθε συμφέρον και πρέπει να στηρίξουμε και να συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις.

-Γιατί και εμείς στενάζουμε από τις συνέπειες της ίδιας πολιτικής.

-Γιατί ο κλάδος μας είναι από τους πρώτους που εφαρμόζεται κάθε λογής αντιλαϊκό μέτρο.

-Γιατί οι ελλείψεις και η υποχρηματοδότηση στο Π.Σ. έχουν φτάσει στο απροχώρητο 

-Γιατί το «νέο επιχειρησιακό δόγμα του Πυροσβεστικού Σώματος» όχι μόνο δεν προβλέπει ουσιαστική αναβάθμιση του σώματος αλλά μετατόπιση ευθυνών σε πολίτες και τοπική αυτοδιοίκηση.

-Και τέλος γιατί μόνο ενωμένοι με όσους έχουμε τα ίδια συμφέροντα μπορούμε να κερδίσουμε.

Είναι πια παραπάνω από ορατό ότι όπου και όποτε το συνδικαλιστικό κίνημα είναι κατακερματισμένο και οι ηγεσίες του ξεπουλημένες, οι εργαζόμενοι μόνο απώλειες μετράνε.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών χαιρετίζει όλους αυτούς που κόντρα στην συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ πήραν αποφάσεις στήριξης της απεργίας και παλεύουν για την επιτυχία της.  

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μπουν και αυτοί μπροστά και να ενώσουν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα που επέλεξαν να σηκώσουν κεφάλι και να διεκδικήσουν την προστασία του εισοδήματος από την ακρίβεια, ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και την ασφάλεια της υγείας και της ζωής στους εργασιακούς χώρους.

Να βάλουμε τέρμα στην Ανοχή, την Μοιρολατρία και την Ηττοπάθεια!

Οι λύσεις των προβλημάτων μας για μια καλύτερη ζωή βρίσκονται στον δρόμο!

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 του Απρίλη!

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.