Διαφορα

Διαμαρτυρία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης

Φωτογραφία: αρχείο Δελτίου Τύπου

Σχετικά με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας για τα αρχαία θέατρα ανά την Ελλάδα που εξαιρεί το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης. 

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα την κατάφορη αδικία εις βάρος του Συλλόγου και Μέλους μας, «Φίλοι Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης», αναφορικά με άρθρο του ένθετου περιοδικού ΒΗΜΑgazino, της εφημερίδας το «ΒΗΜΑ» (τεύχος 352/12.05.2024), στο οποίο ο συντάκτης του, ενώ καταγράφει τα αρχαία θέατρα ανά την Ελλάδα, ως «μνημεία διεθνούς κύρους» και «λαμπρά οικοδομήματα», παραβλέπει εντελώς την ύπαρξη του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης.

Αγνοώντας τους λόγους για τους οποίους ο συντάκτης του άρθρου υπέπεσε σε ένα τόσο σοβαρό σφάλμα, θεωρούμε πως τέτοια θέματα, μέγιστης σημασίας για τη χώρα και τον Πολιτισμό της, ειδικά όταν προβάλλονται από έγκριτα και υψηλής αναγνωσιμότητας μέσα, θα πρέπει να εμπίπτουν σε σχολαστική και εμπεριστατωμένη μελέτη, η ανάγνωση της οποίας απαιτεί υπευθυνότητα, αντικειμενικότητα και επιμέλεια.

Το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης, δεν είναι θέατρο μίας απλής καταγραφής και απαρίθμησης του στο σύνολο αυτών των αρχαίων οικοδομημάτων. Είναι Μνηνείο ανυπέρβλητο, με αξία και ρόλο στην εποχή κτίσης και ακμής του, που ξεπερνά την αναγκαιότητα του ως χώρος τέλεσης παραστάσεων, εορτασμών ή άλλου είδους δρώμενων.

Είναι Μνημείο άκρως συνδεδεμένο με τα υψηλά ιδανικά της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που υπηρέτησε επί σειρά ετών και ως Βουλευτήριο μίας ολόκληρης Συμπολιτείας! Ως Δευτεροβάθμιο όργανο εκπροσώπησης διακοσίων και πλέον Αρκαδικών Συλλόγων, απαιτούμε την αποκατάσταση της εν λόγω αδικίας, τόσο για λογαριασμό των «Φίλων Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης» και του έργου που επιτελεί, όσο και σε επίπεδο φόρου τιμής στο Αρκαδικό Ιδεώδες που για περισσότερα από 65 έτη, καταβάλλουμε.

(Δ.Τ.) 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.