Διαφορα

Κοινή δήλωση των Συλλόγων Λογιστών-Φοροτεχνικών Πελοποννήσου

Με φόντο σχετικό δελτίο Τύπου της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και το θέμα των προσυμπληρωμένων φορολογικών δηλώσεων.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της κοινής δήλωσης:

Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ξεκίνησε, με πολλά όμως προβλήματα, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο. Δεν έχουν δηλαδή αναρτηθεί όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται, ώστε να είναι έτοιμη η φορολογική δήλωση προς υποβολή.  

Φέτος για πρώτη φορά το Υπουργείο Οικονομικών θεσμοθέτησε την αυτόματη υποβολή των μισθωτών και των συνταξιούχων, από το Υπουργείο. 

Μετά όμως από την απαράδεκτη απάντηση του Υπουργού κ. Χατζηδάκη στο Δελτίο Τύπου της Π.Ο. Φ.Ε.Ε. στην οποία μιλάει ακόμα και για συντεχνίες, αλλά και εν συνεχεία από την ΑΑΔΕ, (γιατί η αλήθεια πονάει πάντα),  θεωρούμε υποχρέωσή μας να  πούμε την αλήθεια αυτή, ώστε να ενημερωθούν οι φορολογούμενοι μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Πράγματι, τα στοιχεία αυτά έρχονταν προσυμπληρωμένα και προηγούμενες χρονιές. Όμως ο φορολογούμενος επισκεπτόταν τον λογιστή-φοροτεχνικό, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος πριν την υποβολή της δήλωσής του. Άλλωστε οι συνάδελφοι λογιστές-φοροτεχνικοί είναι επιστημονικά καταρτισμένοι και μόνο εκείνοι μπορούν να παρέχουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες δια ζώσης και όχι τηλεφωνικά και δωρεάν.  Αυτά τα προσυμπληρωμένα στοιχεία όμως, εκτός από τον μισθό ή την σύνταξη τα οποία στοιχεία έχουν  αναρτηθεί από τους ίδιους καταξιωμένους  λογιστές – φοροτεχνικούς,   τους οποίους το Υπουργείο Οικονομικών και προσωπικά ο κ. υπουργός απαξιούν,  υπάρχει περίπτωση να μην είναι τα ίδια κάθε χρόνο, αντίθετα να έχουν αλλάξει (ιδιοκατοίκηση, α’ κατοικία ή δευτερεύουσα κλπ.). Όπως δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουν αναρτηθεί σωστά οι τόκοι ή η εξόφληση δανείων. Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι έτσι ή αλλιώς ο φορολογούμενος πρέπει να επισκεφθεί τον συνάδελφο λογιστή – φοροτεχνικό.  Διαφορετικά όπως οι ίδιοι οι κύριοι του Υπουργείου παραδέχονται και συμβουλεύουν, θα υποχρεωθούν οι φορολογούμενοι στην υποβολή τροποποιητικής φορολογικής δήλωσης, με ότι συνεπάγεται αυτό. 

Παραδέχονται δηλαδή ότι αυτός ο τρόπος υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους φορολογούμενους και τους ενημερώνουν ότι αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην είναι καλυμμένοι φορολογικά και νόμιμοι, απέναντι στο δημόσιο. 

Επειδή η συμπλήρωση και επομένως η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων είναι υποχρέωση του κάθε φορολογούμενου, η οποία πρέπει να πραγματοποιείται μόνο από έμπειρους λογιστές - φοροτεχνικούς, με άδεια από το Ο.Ε.Ε.,

εμείς οι λογιστές – φοροτεχνικοί της Περιφέρειας Πελοποννήσου, 

στηρίζουμε οποιαδήποτε δυναμική μορφή κινητοποίησης αποφασίσει η ΠΟΦΕΕ

-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

-ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

-ΕΝΩΣΗ  ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.