Διαφορα

Δέσμευση της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την προστασία του περιβάλλοντος

Δελτίο Τύπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, εκφράζοντας την ανάγκη η ημέρα αυτή, να αποτελεί εφεξής ημέρα αφύπνισης και εγρήγορσης για το ζωτικής σημασίας αυτό θέμα. Με συντονισμένες δράσεις και συνεργασία όλων, φυσικών και νομικών προσώπων, για τις οποίες δηλώνουμε παρόντες, θα πρέπει να αποτραπεί κάθε μορφή υποβάθμισης και ερημοποίησης του περιβάλλοντος και να προαχθούν βιώσιμες πρακτικές που θα διασφαλίζουν όχι μόνο την προστασία των φυσικών οικοσυστημάτων, αλλά και των ανεκτίμητων υδάτινων πόρων.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών στην παράκτια γραμμή της Αρκαδίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται  στην υποβάθμιση των κείμενων κατοικημένων περιοχών και της θάλασσας, την επέκταση των αιολικών πάρκων στο Μαίναλο καθώς και των γύρω ορεινών όγκων, καθώς και την εγκατάσταση τεράστιων φωτοβολταϊκών πάρκων στην περιοχή της Μεγαλόπολης, προβάλλοντας δήθεν προσπάθεια για ανάταξη της τοπικής κοινωνίας.

Έχοντας απέναντί μας μία σκληρή κλιματική αλλαγή και έναν «υπερφορτωμένο» πλανήτη, γίνεται επιτακτική,  περισσότερο από ποτέ,  η ανάγκη για λήψη και εφαρμογή άμεσων μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος δεσμεύεται να συνεχίσει να υποστηρίζει δράσεις και  πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν την προστασία του περιβάλλοντος, δηλώνoντας παράλληλα και την πρόθεσή της να συμβάλλει με κάθε τρόπο προς την κατεύθυνση αυτή.  

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.