Διαφορα - BODY & MIND

Ποσες θερμιδες εχει το σαρακοστιανο τραπεζι

Μπορεί να μην είναι λίγοι εκείνοι που έχουν μπει σε αυστηρό πρόγραμμα όσον αφορά την διατροφή τους μετά την περίοδο των γιορτών, ωστόσο δύσκολο να αντισταθείς στα καλούδια της Καθαράς Δευτέρα.

Η λυση στον πονοκεφαλο, το ξεματιασμα!

Η Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας προειδοποιεί για τους κίνδυνους που «εγκυμονούν» οι εναλλακτικές θεραπείες για τον πονοκέφαλο. Περισσότερο ευαίσθητες οι γυναίκες.

Όσοι κοιμουνται 8 -10 ωρες κινδυνευουν να πεθανουν προωρα

Οι άνθρωποι που κάθε βράδυ κοιμούνται περισσότερες από οκτώ ώρες, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο καρδιαγγειακό κίνδυνο και είναι πιθανότερο να πεθάνουν πρόωρα, σε σχέση με όσους κοιμούνται επτά ώρες, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη βρετανική επιστημονική μελέτη, με ελληνική συμμετοχή.

Μικροτερο κινδυνο εμφανισης καρκινου εχουν οσοι πινουν λιγο αλκοολ

Όσοι πίνουν λίγο αλκοόλ, έχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, σε σχέση με όσους πίνουν πολύ, αλλά και σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου, σύμφωνα με μια νέα μελέτη επιστημόνων από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Εποχικη αλλεργια: Τι πρεπει να κανετε για να προστατευτειτε

Οι καιρικές συνθήκες είναι γνωστό ότι παίζουν σημαντικό ρόλο τόσο στην ένταση όσο και στο χρόνο -έναρξη και διάρκεια- της ύπαρξης και μετακίνησης της γύρης, γεγονός που έχει άμεση επίπτωση στα συμπτώματα των αλλεργικών. 

Ξηροι καρποι: Μυστικο επιβιωσης απο τον καρκινο του εντερου

Οι άνθρωποι που πάσχουν από καρκίνο του παχέος εντέρου, ακόμη και τρίτου σταδίου, και οι οποίοι τρώνε τακτικά ξηρούς καρπούς, έχουν σημαντικά μικρότερο κίνδυνο να επιδεινωθεί ο καρκίνος τους και να πεθάνουν πρόωρα, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα.