Παγκοσμια ημερα

Παγκόσμια ημέρα νεολαίας

Κάθε χρόνο στις 12 Αυγούστου.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε το 1990 να ανακηρύξει την 12η Αυγούστου κάθε χρόνου ως Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας (International Youth Day), η οποία θα επικεντρώνεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

To θέμα της Παγκόσμιας Ημέρα Νεολαίας για το περασμένο έτος ήταν ο «μετασχηματισμός της εκπαίδευσης». Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το θέμα υπογραμμίζει τις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν από τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών, τις νεολαιίστικες οργανώσεις και τους σχετικούς φορείς ώστε να προωθηθεί η ανοικτή και ισότιμη ποιοτική εκπαίδευση, καθώς η δια βίου μάθηση για όλους.

Οι στόχοι αυτοί θα αποτελέσουν ένα ισχυρό εργαλείο για την επίτευξη της φιλόδοξης Ατζέντας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του 2030.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.