Παγκοσμια ημερα

Παγκόσμια Ημέρα Προσκοπισμού

Κάθε χρόνο στις 22 Φεβρουαρίου γιορτάζει η μεγαλύτερη εθελοντική παιδαγωγική κίνηση για νέους σε όλο τον κόσμο: η Προσκοπική Κίνηση!

Οι Πρόσκοποι έχοντας συνεισφέρει έμπρακτα περισσότερες από 2 δισεκατομμύρια ώρες κοινωνικής προσφοράς με στόχο την ειρήνη και την βιώσιμη ανάπτυξη, τους προτάθηκε το Nobel Ειρήνης-Φέτος οι δράσεις έχουν προσαρμοστεί σύμφωνα με τους ισχύοντες υγειονομικούς κανόνες

Περισσότερα από 54.000.000 μέλη σε 220 χώρες σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν την ημέρα γέννησης του Ιδρυτή της Προσκοπική Κίνησης, Λόρδου Baden-Powell.

Με αφορμή τα γενέθλια του ιδρυτή, κάθε χρόνο αυτή τη μέρα Πρόσκοποι & Οδηγοί σε κάθε άκρη της γης οργανώνουν δράσεις εμπνευσμένες από τις σκέψεις και τα αποφθέγματά του, την επονομαζόμενη και ως «Ημέρα Σκέψης».

Στην Ελλάδα εδώ και 111 χρόνια, η Προσκοπική Κίνηση αποτελεί τη μεγαλύτερη και μακροβιότερη εθελοντική παιδαγωγική κίνηση για νέες και νέους με 25.000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές, καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο της χώρας. 

Περισσότεροι από 8.000 ενήλικοι εθελοντές με «εργαλείο» το ομαδικό παιχνίδι και τις βιωματικές δραστηριότητες στη φύση βοηθούν τα παιδιά και τους εφήβους να ανακαλύψουν ικανότητες και να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους είναι χρήσιμες για το υπόλοιπο της ενήλικης ζωής τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε περισσότερα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.