Παγκοσμια ημερα

Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων

Φωτογραφία: sansimera.gr

Η Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων, γνωστή στην χώρα μας ως Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού ή Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής («World Food Day») γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου

Αυτή ήταν και η ημερομηνία ίδρυσης το 1945 του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ.

Θέμα του φετινού εορτασμού (2022): «Μην αφήσουμε κανέναν πίσω. Καλύτερη παραγωγή, καλύτερη διατροφή, καλύτερο περιβάλλον και καλύτερη ζωή».

Το μήνυμα του γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες

Η Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων 2022 έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια. Ο αριθμός των ανθρώπων που πλήττονται από την πείνα έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία τρία χρόνια. Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι ζουν σε συνθήκες λιμού, με την πείνα και τον θάνατο να αποτελούν καθημερινή πραγματικότητα. 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά μια υγιεινή διατροφή. Οι πιο ευάλωτες κοινότητες πλήττονται από την πανδημία COVID-19, την κλιματική κρίση, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, τη σύγχυση και την εμβάθυνση των ανισοτήτων. Ο πόλεμος στην Ουκρανία επιτάχυνε την αύξηση των τιμών των τροφίμων και των λιπασμάτων και της ενέργειας. Αλλά μπορεί να αντιστρέψει όλες αυτές τις τάσεις, αν δράσουμε μαζί. Υπάρχουν αρκετά τρόφιμα για όλους στον κόσμο μας φέτος. Αλλά οι αγρότες πρέπει να έχουν επειγόντως πρόσβαση σε λιπάσματα με λογικό κόστος για να εξασφαλίσουν αρκετά τρόφιμα το επόμενο έτος.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Τροφίμων είναι «Μην αφήσουμε κανέναν πίσω. Καλύτερη παραγωγή, καλύτερη διατροφή, καλύτερο περιβάλλον και καλύτερη ζωή.

Πηγή: sansimera.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.