Παγκοσμια ημερα

Παγκόσμια Ημέρα Βιγκανισμού

Η ανακοίνωση του Κόμματος για τα Ζώα για την Παγκόσμια Ημέρα Βιγκανισμού.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυστηράς Χορτοφαγίας (World Vegan Day) πρωτογιορτάστηκε σε διεθνή κλίμακα το 1994, επ' ευκαιρία της 50ης επετείου από την ίδρυση της «Εταιρείας Χορτοφαγίας».

Την 1η Νοεμβρίου του 1944 ο άγγλος Ντόναλντ Γουότσον, ο επονομαζόμενος και «Πατέρας της Χορτοφαγίας», ίδρυσε την «Εταιρεία Χορτοφαγίας» για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον υγιεινό τρόπο ζωής, χωρίς ζωικά προϊόντα.

Οι επονομαζόμενοι και Vegans (Βίγκανς αποκαλούνται και στην Ελλάδα) είναι οι πιο συνειδητοποιημένοι χορτοφάγοι, που δεν κάνουν καμία έκπτωση στα πιστεύω τους, σε αντίθεση με τους απλούς χορτοφάγους, που γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας την 1η Οκτωβρίου κάθε χρόνου. Η φιλοσοφία και ο τρόπος ζωής των Vegans αποκλείει τη χρησιμοποίηση των ζώων και των προϊόντων τους για τροφή, ένδυση ή άλλο σκοπό. Η «οικο-χορτοφαγική» τους αντίληψη ελαύνεται από ηθικά κριτήρια για τα δικαιώματα των ζώων και το περιβάλλον και δεν είναι αυστηρά ζήτημα υγείας.

Η ανακοίνωση του Κόμματος για τα Ζώα για την Παγκόσμια Ημέρα Βιγκανισμού

Η 1η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα φυτοφαγίας (βιγκανισμού) και γιορτάζεται σε όλον τον κόσμο, με εκδηλώσεις που συνεχίζονται ολόκληρο τον Νοέμβριο.

Με αφορμή αυτήν την Παγκόσμια Ημέρα Βιγκανισμού, το Κόμμα για τα Ζώα μας προσκαλεί να υιοθετήσουμε τον μόνο συμπονετικό, οικολογικό και υγιεινό τρόπο ζωής, χωρίς καμία εκμετάλλευση των μη ανθρώπινων ζώων, τον Βιγκανισμό!

Μπορούμε να ξεκινήσουμε σταδιακά. Ας αφιερώσουμε αμέσως μία ημέρα στη φυτοφαγική διατροφή. Ας δοκιμάσουμε από τις αμέτρητες νέες γεύσεις, και τις υγιεινές, χορταστικές, γευστικότατες φυτικές συνταγές.

Όλοι νιώθουμε δυσάρεστα με τη βαναυσότητα που δείχνουμε στα ζώα! Δολοφονούμε δεκάδες δισεκατομμύρια ζώα στεριάς και τρισεκατομμύρια θαλάσσια ζώα κάθε χρόνο, μόνο και μόνο για να τα φάμε, ή για τη γούνα και το δέρμα τους, ή για να τους πάρουμε το γάλα των μωρών τους! Μόνη δικαιολογία στις μέρες μας για αυτόν τον όλεθρο είναι πως δεν θέλουμε να... ξεβολευτούμε από τις συνήθειές μας! Αδιαφορούμε ακόμα και για την καταστροφή της φύσης, την υπερθέρμανση του Πλανήτη και τη βλάβη στη υγεία μας, που προκαλεί αυτός ο συντηρητισμός μας!

Ο Βίγκαν τρόπος ζωής δείχνει στην ανθρωπότητα τον αναίμακτο δρόμο προς ένα ειρηνικό μέλλον για όλους, χωρίς την χρήση βίας, ούτε προς τον άνθρωπο, ούτε προς τα ζώα. Δεν είναι μόδα, αλλά φιλοσοφική και πολιτική πρόταση!

ΓΙΝΕ ΒΙΓΚΑΝ λοιπόν! Για τα ζώα, για το κλίμα και για την υγεία!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.