Παγκοσμια ημερα

Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

Φωτογραφία: sansimera.gr

Για το 2022 σύμφωνα με τον ΠΟΥ το κεντρικό μήνυμα είναι «ΕΞΙΣΩΝΟΥΜΕ».

Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS και για το 2022 σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το κεντρικό μήνυμα είναι «ΕΞΙΣΩΝΟΥΜΕ». 

Ο ΠΟΥ καλεί τους παγκόσμιους ηγέτες και τους πολίτες να αναγνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν με θάρρος και αποφασιστικότητα τις ανισότητες που παρεμποδίζουν το δρόμο για την εξάλειψη  του AIDS. 

Στόχος είναι να εξισώσουμε την πρόσβαση στη φροντίδα για HIV, ιδιαίτερα για τα παιδιά και πληθυσμούς με τη μεγαλύτερη ευαλωτότητα – όπως οι άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες, τα διεμφυλικά  άτομα, άτομα που κάνουν χρήση ναρκωτικών, εργαζόμενοι στο σεξ και  τρόφιμους σωφρονιστικών ιδρυμάτων. 

Το AIDS είναι μία από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΥ, από το 1981 που παρατηρήθηκε κλινικά στις ΗΠΑ, περί τα 75 εκατ. άνθρωποι έχουν προσβληθεί από το ιό HIV και πάνω από 32 εκατ. άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους (2018). Το 2018, 37,9 εκατ. άνθρωποι είναι φορείς του ιού HIV.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.