Παγκοσμια ημερα

Διεθνής ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού

Μέγιστη παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών και των εφήβων και αν μη τι άλλο ένα από τα σημεία των καιρών!

Η πρώτη Πέμπτη του Νοεμβρίου κάθε έτους, (2 Νοεμβρίου 2023) έχει ανακηρυχτεί ως Διεθνής Ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνοεκφοβισμού (International day against violence and bullying at school including cyberbullying) με απόφαση της γενικής συνέλευσης της UNESCO.

Με την απόφασή τους τα κράτη-μέλη του διεθνούς οργανισμού αναγνωρίζουν ότι η ενδοσχολική βία σε όλες τις μορφές της αποτελεί παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών και των εφήβων στην εκπαίδευση, την υγεία και την ευημερία.

Έχει επίσης ως στόχο να επιστήσει την προσοχή των μαθητών, των γονέων, των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, των εκπαιδευτικών αρχών, αλλά και της βιομηχανίας της τεχνολογίας στην πρόληψη της διαδικτυακής βίας, που αποτελεί εμπόδιο στην ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών και της νεολαίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.