Περιεργα

Φανάρια για τον κορωνοϊό!

Διαβάστε πώς θα λειτουργούν, αλλά και ποιοι αντιδρούν.

Προκειμένου να δώσει στους ταξιδιώτες στην Ευρώπη μια καλύτερη επισκόπηση των λοιμώξεων και των περιορισμών του κορωνοϊού, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εισαγάγει ένα σύστημα «φωτεινού σηματοδότη» με ζώνες με χρωματική κωδικοποίηση, βάσει των επιπέδων κινδύνου: Πράσινο, πορτοκαλί και κίτρινο. 

Υπάρχει επίσης, μια γκρίζα ζώνη όπου δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα.

Το ποσοστό νέων κρουσμάτων ή συχνότητα ανά 100.000 κατοίκους τις προηγούμενες 14 ημέρες και το ποσοστό των θετικών τεστ κορωνοϊού, αποφασίζουν με ποιο χρώμα θα αποδοθεί μια δεδομένη περιοχή.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) στην Στοκχόλμη, θα δημοσιεύσει σήμερα έναν χάρτη της ΕΕ στην ιστοσελίδα του, που θα επισημαίνει ποιο χρώμα έχει χρησιμοποιηθεί για μια δεδομένη περιοχή.

Η ιστοσελίδα προσφέρει ήδη μια επισκόπηση των ταξιδιωτικών κανονισμών για καθένα από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ. Μέχρι στιγμής, κάθε κράτος -μέλος της ΕΕ έχει καθορίσει ζώνες κινδύνου σύμφωνα με την διακριτική του ευχέρεια.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε όλο το ρεπορτάζ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.