Περιεργα

Ζαχαρίας: Το ρομπότ για ηλικιωμένους με ελληνική υπογραφή

Όταν ακούτε το όνομα Ζαχαρίας τι φαντάζεστε; Σίγουρα έναν άνδρα λίγο μεγάλο σε ηλικία και κάπως σοβαρό; Λάθος! Ο Ζαχαρίας που θα σας συστήσει το iPop.gr είναι ένα ρομπότ για ηλικιωμένους το οποίο μπορεί να γίνει  πιστός σύντροφος για τα μεγάλης ηλικίας άτομα που ζουν ή μένουν αρκετές ώρες μόνοι.

 

 

Ο Ζαχαρίας, το ιδιαίτερο, λοιπόν, αυτό ρομπότ από την Ναύπακτο το οποίο μπορεί να κινηθεί σε εσωτερικό χώρο έχοντας αυτονομία 8 ωρών δημιουργήθηκε στο Εργαστήριο Σχεδιασμού Ενσωματωμένων Συστημάτων και Εφαρμογών που υπάγεται το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδος.

 

Ο Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Δρ. Νικόλαος Βώρος μίλησε στο iPop.gr και μοιράστηκε την ιστορία του μικρού Ζαχαρία που μόλις μεγαλώσει λίγο ακόμα θα μπορεί να δίνει ακόμα και τα φάρμακα στους ηλικιωμένους φίλους του.

 

 

Πηγή: ipop.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.