Περιεργα

Το να είσαι τεμπέλης είναι δείγμα υψηλής νοημοσύνης!

Το να είσαι τεμπέλης είναι δείγμα υψηλής νοημοσύνης, αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα η οποία κατέληξε στο ότι η ομάδα των σκεπτόμενων ανθρώπων ήταν κατα πολύ λιγότερο ενεργητική από τους υπόλοιπους!

 

 

Η νέα έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πνευματώδεις άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο ανεμελιάς από ότι οι τριγύρω τους και ότι βαριούνται πιο δύσκολα με αποτέλεσμα να περνάνε περισσότερο χρόνο σκεπτόμενοι.

 

Μπορεί οι πιο ενεργητικοί άνθρωποι να κάνουν περισσότερες φυσικές δραστηριότητες καθώς χρειάζεται να ενεργοποιήσουν τους εγκεφάλους τους με εξωτερικές δραστηριότητες ή να ξεφύγουν από τις σκέψεις τους ή γιατί βαριούνται εύκολα.

 

Οι ερευνητές από το Florida Gulf Coast University έκαναν σε μία ομάδα φοιτητών ένα κλασικό τεστ το οποίο μετράει 3 δεκαετίες ύπαρξης. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο Journal of Health Psychology και χαρακτηρίστηκαν ως «υπερβολικά σημαντικά» και  “robust” σε στατιστικούς όρους.

 

Το ερωτηματολόγιο σχετικά με την «ανάγκη για τη γνωστική» έπρεπε να συμπληρώσουν οι  συμμετέχοντες και να  βαθμολογήσουν πόσο έντονα συμφωνούν με δηλώσεις όπως «Θα ήθελα πραγματικά να ασχοληθώ με κάτι και να βρω νέες λύσεις σε προβλήματα» και «Σκέφτομαι μόνο όσο σκληρά χρειάζεται».

 

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Todd McElroy, επέλεξαν 30 σκεπτόμενους φοιτητές και 30 μη σκεπτόμενους από τους συμμετέχοντες. Για τις επόμενες 7 ημέρες και οι 60 φορούσαν νία συσκευή στον καρπό τους η οποία μετρούσε τα βήματά τους και τα επιπεδα δραστηριοτήτων τους, δίνοντας πληροφορίες για το πόσο ενεργοί είναι.

 

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ομάδα των σκεπτόμενων ήταν πολύ λιγότερο δραστήριοι μέσα στην εβδομάδα από ότι οι μη σκεπτόμενοι.

 

Πηγή: ipop.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.