Προορισμοι

Άνω Δολιανά - Προορισμός ερωτευμένων! (pics)

Πρόκειται για ένα πετρόχτιστο χωριό στην επαρχία Βόρειας Κυνουρίας της Αρκαδίας.

 

Το χειμώνα κατοικείται από λιγοστούς οικιστές, καθώς οι περισσότεροι διαχειμάζουν στα Κάτω Δολιανά και αρκετοί επιστρέφουν στο χωριό την άνοιξη. Βρίσκεται μέσα στα έλατα και τις καστανιές, τα πλατάνια και τις κερασιές, ενώ περιβάλλεται από ρεματιές και μικρούς καταρράκτες.

Το χωριό απλώνεται σε δύο γειτονιές και έχει θέα το οροπέδιο της Τρίπολης, με τον οπτικό ορίζοντα να φθάνει ως τα όρη Μαίναλο, Αρτεμίσιο, Χελμό και Ερύμανθο.

Τα πρώτα πέτρινα σπίτια του χωριού εμφανίζονται σε λιγότερο από μισή ώρα αφότου έχεις αφήσει πίσω σου την Τρίπολη, καθώς ανεβαίνεις το φιδωτό δρόμο που τέτοια εποχή είναι γεμάτος ξερά φύλλα και καβούκια από τις καστανιές.

Ο πετρόχτιστος δρόμος καταλήγει μπροστά στο επιβλητικό κτίριο του ξενώνα "1821" που παλιότερα στέγαζε το δημοτικό σχολείο του χωριού. Η όμορφα διαμορφωμένη αυλή με το κάρο-αντίκα που μοιάζει να έχει βγει από ταινία του Κουστουρίτσα βλέπει αφ' υψηλού στον κάμπο της Τρίπολης, το Μαίναλο και το Χελμό.

 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

Πηγή: lifeis.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.