Προορισμοι

Αρκαδία: Πανέμορφες εικόνες από drone στα χιόνια (video, photos)

Tο Χιονοδρομικό Κέντρο βρίσκεται στο Νομό Αρκαδίας στο οροπέδιο της Οστρακίνας σε υψόμετρο 1.600 μέτρων, κάτω από την υψηλότερη κορυφή του Μαινάλου.

Ανήκει στον Ε.Ο.Σ. Τρίπολης και απέχει 162 χλμ. από την Αθήνα, 120 χλμ. από την Καλαμάτα, 90 χλμ. από τη Σπάρτη και το Ναύπλιο και μόλις 30 χλμ από την Τρίπολη. Βρίσκεται σε ένα από τα πιο όμορφα ελατοδάση της χώρας, πασίγνωστο για τους μύθους του και την ομορφιά του.

Το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου βρίσκεται στη θέση Οστρακίνα του ομώνυμου βουνού, περίπου 30 χλμ. από την Τρίπολη και 162 χλμ. από την Αθήνα. Η πρόσβαση είναι εύκολη και ο δρόμος ομαλός, κάτι που το κάνει έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό.

Δεν είναι βέβαια από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα, είναι ιδανικό όμως για οικογένειες με παιδιά, καθώς είναι ένα σχετικά ήπιο βουνό και ενδείκνυται για εκδρομές. Το χιονοδρομικό αυτό κέντρο λειτουργεί από το 1965, προσφέροντας μία πληθώρα δραστηριοτήτων, από χειμερινά σπορ και παιχνίδια στο χιόνι έως χαλάρωση στο κεντρικό σαλέ με θέα το υπέροχο βουνό.

Το όρος Μαίναλο δεσπόζει στο κέντρο της Πελοποννήσου και ανήκει στο νομό Αρκαδίας. Το χιονοδρομικό του κέντρο βρίσκεται στο οροπέδιο της Οστρακίνας, σε υψόμετρο 1.600 μ. Έχει άμεση πρόσβαση από τις εθνικές οδούς Αθήνας-Τρίπολης και Τρίπολης-Πύργου, ενώ η κοντινή του απόσταση από την Τρίπολη (30 χλμ.) και την Αθήνα (165 χλμ.) το αναδεικνύει σε προσφιλή προορισμό για όσους αγαπούν τα χειμερινά σπορ, αλλά και τις εξορμήσεις, γενικότερα, στη χιονισμένη φύση.

 

Δείτε φωτογραφίες και βιντεο ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.