Προορισμοι

ΣΑΟΟ: Πορεία στην Μεγαλοπολίτιδα

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ) θα πραγματοποιήσει μια πρωτότυπη πορεία στην Μεγαλοπολίτιδα, από τη Μαρμαριά μέχρι το Γραικού.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου:

Εκκίνηση από το χωριό Μαρμαριά.Πορεία επί της σιδηροδρομικής γραμμής για μία ώρα περίπου, με έξοδο κοντά στο Ανεμοδούρι, διασχίζοντας την αριστερή πλευρά του φαραγγιού του Αλφειού. Θα συναντήσουμε δύο πετρόχτιστες σήραγγες και ένα πέτρινο και ένα σιδερένιο γεφύρι.

Μετά από 1,5 χλμ ασφάλτινου δρόμου έως το Ανεμοδούρι, θα ακολουθήσουμε δίκτυο  αγροτικών δρόμων που θα μας  οδηγήσουν  στο εξωκκλήσι του Αγίου Δημητρίου, στον κάμπο του Λιθιά. Η πορεία έως εδώ είναι ήπια κατηφορική. Ακολουθώντας έναν μικρό χωματόδρομο θα ανέβουμε στην κορυφή του λόφου Σπηλιοβούνι, τον Κούκουρα (ανάβαση 150 μ. περίπου ώς την κορυφή ), όπου υπάρχει το δισυπόστατο εκκλησάκι Προφήτης Ηλίας - Μάξιμος ο Γραικός. Η θέα προς τον Πάρνωνα, την άνω κοιλάδα του Ευρώτα, τον βόρειο Ταΰγετο και το λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης, με τη κορυφογραμμή του Λυκαίου – Τετραζίου είναι καταπληκτικη. Προς βορρά δεσπόζει  η Τσεμπερού και διακρίνονται τα χωριά της Ανατολικής Φαλαισίας. 

Η πορεία θα ολοκληρωθεί με μικρή κατάβαση στο  χωριό Γραικός, σε μισή ώρα. Εκεί θα μας περιμένει η παραδοσιακή ορειβατική φασολάδα!

H συνολική διάρκεια της πορείας είναι 4 ώρες, κατηγορίας   A. 

Αναχώρηση λεωφορείου στις 9 το πρωί της Κυριακής από την πλατεία Αγίου Βασιλείου.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου, Β. Δεκάζου 9 -11, τηλ.: 2710234980, email: saoo@οtenet.gr, www.saoo.gr.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.