Προορισμοι

Μαγευτική πορεία του ΣΑΟΟ στο χιονισμένο Μαίναλο! (photos)

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, ο ΣΑΟΟ πραγματοποίησε μια καταπληκτική πορεία στο χιονισμένο Μαίναλο. 

Η πορεία ξεκίνησε από το χώρο στάθμευσης του χιονοδρομικού της Οστρακίνας (1600 μ.) και ακλουθώντας τις χιονοπίστες  κατευθύνθηκε προς την κορυφή Βουρβούλα 1860μ.. Η μέρα ήταν ηλιόλουστη και τα χιονισμένα έλατα έμοιαζαν με φωτισμένους κρυστάλλινους πολυέλαιους.  

Το χιόνι ήταν παγωμένο τόσο ώστε να μας επιτρέπει να βαδίζουμε χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Φθάνοντας στην κορυφή πατούσαμε πάνω σε μια κρυστάλλινη επιφάνεια. Η θέα όμως ήταν για μας μεγάλη ανταμοιβή. 

Αγναντέψαμε τα περισσότερα βουνά της Πελοποννήσου και στο βάθος διακρίναμε  κάποιες κορυφές του Παρνασσού. 

Κατεβαίνοντας διασχίσαμε το Μεγάλο Διάσελο, όπου το χιόνι μαλάκωσε και βουλιάζαμε μέχρι το γόνατο. Συνεχίσαμε, ώσπου απλώθηκε μπροστά μας το θαυμάσιο οροπέδιο των Ρούχων με περισσότερο από ένα μέτρο χιόνι. Ύστερα κατεβαίνοντας  φτάσαμε, μετά από πέντε ώρες χορταστικής πορείας,  στην άσφαλτο όπου μας περίμενε το λεωφορείο της επιστροφής. 

(Δελτίο Τύπου)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.