Προορισμοι

Λίμνη Τάκα: Ο προστατευόμενος υδροβιότοπος (video - photos)

Στο οροπέδιο της Τεγέας, 10 χλμ. από την Τρίπολη και σε υψόμετρο 650 μ. βρίσκεται η λίμνη Τάκα, μία περιοχή ιδιαίτερου οικολογικού ενδιαφέροντος και εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς!

Η περιοχή παλιότερα ονομαζόταν "Μανθουρικό πεδίο"· εδώ πρέπει να βρισκόταν η αρχαία πόλη της Μανθυρέας, όπως έδειξαν τα ίχνη που ήλθαν στο φως από ανασκαφές.

Έχει γλυκό νερό και αποτελεί σημαντικό υδροβιότοπο της Πελοποννήσου με πολλά πτηνά και ψάρια. Στη φυσική της πανίδα περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- λευκοτσικνιάδες, χαλκόκοτες, φιδαετοί, γλαρόνια, αλκυόνες, μερικά μόνο από τα είδη που διαβιούν στη λίμνη Τάκα, 13 εκ των οποίων έχουν κριθεί ιδιαίτερα σημαντικά. Η ορεινή θέση Κάνδαλος προσφέρει την πιο ωραία θέα στην περιοχή.

Το βάθος της λίμνης δεν είναι σταθερό, αλλά μεταβάλλεται ανάλογα με την εποχή και εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες, όπως είναι το ύψος των βροχοπτώσεων και η δραστηριότητα των υπογείων ρευμάτων και πηγών. Η λίμνη τροφοδοτείται με γλυκό νερό από διάφορες πηγές, ενώ ένα σύστημα από καταβόθρες μεταφέρει τα νερά της σε υπόγειους ποταμούς.

Με στοιχεία από wikipedia - mythicalpeloponnese

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.