Προορισμοι

Καλλιρρόη: Το χωριό της Μεσσηνίας με τη μεγάλη ιστορία (photos)

Σε απόσταση 32 χιλιομέτρων από την Καλαμάτα και μόλις 8 χιλιόμετρα μακριά από τον Μελιγαλά βρίσκεται το χωριό Καλλιρρόη.

Το χωριό της Μεσσηνίας με την μεγάλη ιστορία είναι χτισμένο σε ένα καταπράσινο σημείο, ιδανικό για εκείνους που αποζητούν την ηρεμία και το αυθεντικό "κλίμα" ενός παραδοσιακού χωριού.

Ο οικισμός είναι αραιοκατοικημένος και κάθε σπίτι έχει μεγάλες αυλές και περιβόλια.

Τα παλαιά πετρόκτιστα κτίρια έχουν εμφανέστατα τα σημάδια του χρόνου, αλλά "προδίδουν" και την πορεία του χωριού μέσα στους αιώνες.

Το παλαιότερο όνομα του χωριού ήταν Μπούγα και οι ιστορικοί εκτιμούν πως προέρχεται από τους πρώτους που έμειναν στο χωριό.

Στην Καλλιρρόη μένουν μόνιμα 273 κάτοικοι, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, που ασχολούνται με την γεωργία και την κτηνοτροφία.

Αν και δεν είναι από τα γνωστά τουριστικά μέρη της περιοχής, οι επισκέπτες που βρίσκονται εκεί, το αγαπούν από την πρώτη κιόλας φορά, λόγω του γραφικού οικισμού, της ησυχίας αλλά και της φιλόξενης διάθεσης των κατοίκων του.

Οι κάτοικοι που θα συναντήσεις στις πλατείες και τα καφενεία, είναι πάντα πρόθυμοι να μιλήσουν για την ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου τους.

Φωτογραφίες ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.