Προορισμοι

Οι ελληνικές παραλίες που διαφημίζουν τη χώρα μας στο εξωτερικό

Οι πιο πολυσυζητήμενοι και χιλιοτραγουδισμένοι επίγειοι παράδεισοι της Ελλάδας.

Συχνά-πυκνά διαβάζουμε για κάποια ελληνική παραλία που σκαρφαλώνει στις πρώτες θέσεις τουριστικών οδηγών με τις καλύτερες του κόσμου ή της Ευρώπης. Και δικαίως, αλίμονο!

Άλλοτε πάλι είναι εφημερίδες (όπως ο «Guardian»), περιοδικά (σαν το «Forbes»), δίκτυα (όπως το CNN), ταξιδιωτικοί οδηγοί (όπως ο ογκόλιθος Conde Nast Traveller) ή και ο ίδιος ο κόσμος (μέσω εφαρμογών όπως το TripAdvisor, για παράδειγμα) που βάζουν τις ελληνικές παραλίες στον χάρτη των κορυφαίων καλοκαιρινών προορισμών της υφηλίου.

Η Ελλάδα προσφέρει πολλά σε όρους φυσικής μαγείας και κάλλους και δεν είναι φυσικά κατά κανέναν τρόπο μυστικό. Το ξέρουν όλοι και το βροντοφωνάζουν οι ξένοι κάθε φορά που προτείνουν μέρη για απαράμιλλα μακροβούτια, αναδεικνύοντας γωνιές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

Την τιμητική τους έχουν βέβαια τα κυκλαδονήσια και τα στολίδια του Ιονίου, αν και ούτε η εξωτική Κρήτη ούτε τα Δωδεκάνησα μένουν πίσω στις προτιμήσεις των ξένων. Οι οποίοι ψάχνουν κρυστάλλινα νερά, μαγευτικά ακρογιάλια και εντυπωσιακά φυσικά τοπία και πολλές φορές, όπως ομολογούν, δεν ξέρουν καν τι να πρωτοδιαλέξουν!

Στην Ελλάδα θα βρεις άλλωστε ό,τι ψάχνεις, από τροπικές γωνιές και κατάφυτες ακτές μέχρι σεληνιακά τοπία και το πιο βαθύ μπλε του κόσμου. Από ανοργάνωτους και παρθένους παραδείσους μέχρι οργανωμένες πλαζ με όλες τις ανέσεις και ιδανικά σημεία για κολύμπι, σέρφινγκ, φαγητό και πάρτι όλη μέρα και όλη νύχτα.

Ακόμα και οι φυσικές πισίνες μας, όπως η περίφημη Γκιόλα της Θάσου, παίζουν στις πρώτες θέσεις των αντίστοιχων προτάσεων.

Η Ελλάδα συγκινεί με τα φυσικά της θέλγητρα και μαγνητίζει τον παγκόσμιο τουρισμό, καλύπτοντας μια εκτεταμένη γκάμα αναγκών, επιθυμιών και ονείρων. Κάποιες όμως παραλίες παίζουν δυνατότερα από τις άλλες. Κι αυτές είναι…

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΕΔΩ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.