Προορισμοι

Πελοπόννησος: 5+1 "μυστικά" που αξίζει να ανακαλύψεις (photos)

Η Πελοπόννησος, ένας τόπος εκπλήξεων και αντιθέσεων, έχει πολλά κρυμμένα μυστικά για ανήσυχους ταξιδιώτες...

Γαλήνια χωριά ξεχασμένα στο χρόνο, παραμυθένια δάση, φαράγγια και λίμνες, μια ανάσα μακριά από γνωστούς και αγαπημένους προορισμούς.

Έξι τέτοια μέρη συγκεντρώσαμε παρακάτω για να πάρεις ιδέες για εναλλακτικές φθινοπωρινές αποδράσεις. Όρεξη και χρόνο να έχεις για περιηγήσεις και ανακαλύψεις!

Τα Κλουκινοχώρια της ορεινής Αχαΐας

Λίγα χιλιόμετρα μετά την Ακράτα, στα ορεινά της Αχαΐας, ξεδιπλώνεται ένας ορεινός μικρόκοσμος με οικισμούς από άλλη εποχή, λιγοστά ταβερνάκια και καφενεία, ήσυχα καλντερίμια και πέτρινα πυργόσπιτα μέσα σε μια υπέροχη φύση... Τα Κλουκινοχώρια ή Κλουκίνες: Αγία Βαρβάρα, Σόλος, Μεσορρούγι, Περιστέρα, Χαλκιάνικα και Βουνάκι. Γαλήνια χωριά, στη σκιά του επιβλητικού Χελμού, που θα σε κάνουν να εκτιμήσεις την αξία του παραδοσιακού. Η διαδρομή από την Ακράτα είναι θαυμάσια, με πολλές εναλλαγές τοπίου που χορταίνουν το μάτι. Ο δρόμος τερματίζει στην όμορφη Ζαρούχλα, που αποτελεί ιδανική βάση για την εξερεύνηση της περιοχής. Στα μισά της διαδρομής θα συναντήσεις τη μαγευτική λίμνη Τσιβλού, η οποία αποτελεί σημαντικό υγροβιότοπο με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο 700 μέτρων, δημιουργήθηκε το 1913, όταν από μια μεγάλη κατολίσθηση που προκλήθηκε στην περιοχή φράχτηκε η κοίτη του ποταμού Κράθι.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.