Προορισμοι

ΑΡΚΑΔΙΑ: Αναζητώντας τον Πάνα

Η "Κ" ακολουθεί τα ίχνη του αρχαίου θεού ανάμεσα στα έλατα του Μαινάλου και στις όχθες του Λούσιου, ανακαλύπτοντας τοπία απίστευτης φυσικής ομορφιάς.

"Ο Κολοκοτρώνης είναι πανταχού παρών στην Αρκαδία. Σε όποιο χωριό και να πας, μαθαίνεις ότι από εδώ έχει περάσει, δράσει ή θριαμβεύσει ο ηγέτης της Ελληνικής Επανάστασης. 

Στο συγκεκριμένο ταξίδι όμως δεν ήθελα να βρω αυτόν, αλλά τον αρχαίο θεό που ταυτίστηκε με την Αρκαδία όσο λίγοι το έκαναν με έναν συγκεκριμένο τόπο. Τον θεό-συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον άνθρωπο και στη φύση, σύντροφο των βοσκών, σύμβολο της μοναξιάς και της μοναχικότητας, που η μητέρα του –λέει ο μύθος– τον εγκατέλειψε επειδή ήταν άσχημος, χωρίς να μπορεί να προβλέψει το λαμπρό μέλλον του". 

Η εισαγωγή του κυριακάτικου ρεπορτάζ της εφημερίδας "Καθημερινή" το οποίο ταξιδεύει στα μέρη μας και πραγματικά υμνεί την Αρκαδία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε το αναλυτικά...

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.