Προορισμοι

Το Τσακωνοχώρι που "κλέβει" την καρδιά του επισκέπτη (photos)

Καστάνιτσα... ένα όμορφο χωριό της Αρκαδίας

Είναι ένα από τα ωραιότερα και καλύτερα διατηρημένα Τσακωνοχώρια της Αρκαδίας. Σκαρφαλωμένη σε μια πλαγιά του Πάρνωνα, σε υψόμετρο 840 μέτρων, η Καστάνιτσα με τα κάτασπρα πέτρινα σπίτια που θυμίζουν περισσότερο αιγαιοπελαγίτικο νησί παρά ορεινό χωριό, «κλέβει» την καρδιά του επισκέπτη. Και δεν είναι μόνο το παραδοσιακό ύφος του χωριού στα ατού του. Είναι και το τοπίο που το περιβάλλει, αφού είναι χωμένο μέσα σε καστανιές (εξ’ ου και το όνομα του), πλατάνια και έλατα.

Η Καστανίτσα (ή Γαστένιτσα, στην τσακώνικη διάλεκτο) αποτελεί εξαιρετικό δείγμα της παραδοσιακής τσακώνικης αρχιτεκτονικής, με τα εντυπωσιακά πυργόσπιτά της με τις στέγες από σχιστόλιθο. Όσο για το λευκό χρώμα των σπιτιών και των υπόλοιπων κτιρίων του χωριού, δεν είναι τυχαία η επιλογή του. Ένα από τα βασικά προϊόντα της περιοχής είναι ο ασβέστης και η παράδοση να ασβεστώνουν τα σπίτια, διατηρείται πιστά μέχρι και σήμερα.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.