Προορισμοι

Πρωταθλητής του τουρισμού το Νότιο Αιγαίο για το 2019

Το 2019 υπήρξε η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του τουρισμού στο νότιο Αιγαίο ξεπερνώντας σε επιδόσεις και το 2018, που μέχρι τώρα ήταν η καλύτερη χρονιά για όλα τα νησιά.

Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, για το 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2019, το Νότιο Αιγαίο βρίσκεται στην κορυφή μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας, σε όλους τους ανεξαιρέτως τους δείκτες που αφορούν τις αφίξεις, τις διανυκτερεύσεις και κυρίως τα έσοδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αντίπαλος του Νοτίου Αιγαίου τα τελευταία χρόνια -από το 2016 και μετά- είναι μόνο ο εαυτός του, αφού συνεχίζει να καταρρίπτει το ένα μετά το άλλο τα δικά του ετήσια ρεκόρ, αφήνοντας πίσω Περιφέρειες, που παραδοσιακά κρατούσαν τα σκήπτρα του ελληνικού τουρισμού, παγιώνει την θέση του «πρωταθλητή» και αναγνωρίζεται πλέον ως ατμομηχανή της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, με μερίδιο 40% στο συνολικό ΑΕΠ της χώρας.

 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.