Προορισμοι

Αγαπημένες ορεινές διαδρομές με αυτοκίνητο! (photos)

Πώς θα φτάσετε και τι αξίζει να δείτε σε αυτές τις πανέμορφες ορεινές εξορμήσεις με αυτοκίνητο.

Κάθε ταξίδι αποτελεί μια μικρή περιπέτεια, μια γνωριμία με νέα μέρη, η αφορμή για να έρθουμε πιο κοντά με τη φύση. Πόσο μάλλον όταν αυτό πραγματοποιείται με αυτοκίνητο, το οποίο προσφέρει την απαραίτητη αίσθηση ελευθερίας, μακριά από τους περιορισμούς άλλων μεταφορικών μέσων.   

Με δεδομένο ότι η Ελλάδα διαθέτει ορισμένα από τα ομορφότερα μέρη σε παγκόσμιο επίπεδο, τα οποία συνδυάζουν πολλά και διαφορετικά στοιχεία μεταξύ τους, καθώς και με τον χειμώνα να βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, επιλέξαμε 10 αγαπημένους ορεινούς προορισμούς για να τους γνωρίσετε παρέα με το αυτοκίνητό σας. Φύγαμε! 

Δημητσάνα / Στεμνίτσα 

Για όσους αναζητούν σύντομες χειμερινές εκδρομές, το δημοφιλές δίδυμο της Ορεινής Αρκαδίας αποτελεί την ιδανική επιλογή. Ο λόγος για τη Δημητσάνα και τη Στεμνίτσα, τα γραφικά χωριά της περιοχής, τα οποία σας καλούν για βόλτες στα πλακόστρωτα σοκάκια ανάμεσα σε πέτρινα αρχοντικά και επιβλητική θέα. Πώς θα φτάσετε: Ξεκινώντας από την Αθήνα με κατεύθυνση προς Κόρινθο, επιλέγετε την έξοδο για Τρίπολη και συνεχίζετε προς Δημητσάνα, ακολουθώντας τις σχετικές πινακίδες. Αφού πρώτα συναντήσετε την κοσμοπολίτικη Βυτίνα και έχοντας διανύσει συνολικά 203 χιλιόμετρα, έχετε φτάσει πλέον στον προορισμό σας, απολαμβάνοντας μια όμορφη διαδρομή με γραφικά χωριά και επιβλητικά βουνά.

Τι θα δείτε: Στη Δημητσάνα θα απολαύσετε την υδάτινη ξενάγηση στο Μουσείο Υδροκίνησης, ενώ παράλληλα μπορείτε να εξερευνήσετε τα κοντινά ορεινά χωριά, όπως η γραφική Στεμνίτσα σε απόσταση 9 χιλιομέτρων. Εκεί θα επισκεφτείτε το Μνημείο των Ηρώων, απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα της περιοχής.

Επιστρέφοντας προς Δημητσάνα, το Φαράγγι του Λούσιου ποταμού σάς περιμένει σε μια διαδρομή με αρκετές στροφές και κακό οδόστρωμα, η οποία στο τέλος θα σας αποζημιώσει. Εάν είστε λάτρεις της πεζοπορίας, να επισκεφθείτε οπωσδήποτε την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, χτισμένη κυριολεκτικά στην κόψη τεράστιων βράχων. Επιβεβλημένη είναι και η επίσκεψη στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Μαινάλου, όχι μόνο για τα χειμερινά σπορ και το ατελείωτο παιχνίδι στο χιόνι αλλά και για την ίδια τη διαδρομή, με τα δέντρα να «αγκαλιάζουν» στην κυριολεξία την άσφαλτο. 

 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.