Προορισμοι

Φαράγγι Λεπίδας: Πεζοπορία στους μαγευτικούς καταρράκτες (photos)

Tο Φαράγγι της Λεπίδας διαθέτει υπέροχη φυσική ομορφιά και καταπράσινα νερά!

Το φαράγγι της Λεπίδας είναι ένα από τα πολλά, εντυπωσιακά φαράγγια του Πάρνωνα, του όρους που αποτελεί το φυσικό χώρισμα μεταξύ Αρκαδίας και Λακωνίας. Το μήκος του είναι 500 μ. και είναι ένα σχετικά ομαλό φαράγγι.

Για να φθάσει κανείς στο φαράγγι έχει δύο επιλογές είτε από τα Κάτω Δολιανά είτε από τα Καστριτοχώρια. 

Διαθέτει δύο καταρράκτες, τον μεγάλο 70 μέτρων και τον μικρό 45 μέτρων, που αφήνουν τον επισκέπτη εντυπωσιασμένο.

Εκτός από το φυσικό τοπίο ο περιπατητής μπορεί να θαυμάσει τα πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας που έτσι και αλλιώς αφθονούν στον Πάρνωνα. Μάλιστα λέγεται ότι μπορεί κανείς να μετρήσει 80 είδη φυτών και βοτάνων.

Η πεζοπορία στο φαράγγι της Λεπίδας μπορεί να συνδυαστεί και με επίσκεψη σε αξιόλογους προορισμούς, όπως είναι η Τίρυνθα, η Ακροναυπλία και οι Μυκήνες, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκονται και πεντακάθαρες παραλίες.

Το φαράγγι είναι κατάλληλο για extreme sports και για canyoning: Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν το φαράγγι διαθέτει δύο εντυπωσιακά ραπέλ (καταρράκτες), jump και τσουλήθρες σε πεντακάθαρα νερά. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.