Σαν Σημερα: Προσωπα

Σαν σήμερα: Ξετυλίγεται η τραγωδία του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ο 20χρονος φοιτητής είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς στις 6 Φεβρουαρίου και η υπόθεσή του απασχόλησε και απασχολεί το πανελλήνιο.

Σαν σήμερα, 16 Μαρτίου του 2015, εντοπίζεται νεκρός ο φοιτητής της Γαλακτομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλης Γιακουμάκης. 

Πιστεύεται ότι είχε πέσει θύμα bullying και λεκτικού εκφοβισμού, τα οποία ήταν και τα αίτια της εξαφάνισης και του θανάτου του. 

Η υπόθεσή του απασχόλησε έντονα τα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα γιατί θεωρείται ότι έφερε στο φως ένα πρόβλημα που συχνά αποσιωπάται.

Το πτώμα του βρέθηκε 800 μέτρα μακριά από τη Γαλακτοκομική Σχολή, ενώ σε ολόκληρη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν πορείες και συγκεντρώσεις στη μνήμη του, αλλά και με στόχο την εξάλειψη του bullying στη χώρα μας.

Στις 28 Ιουνίου του 2019 το δικαστήριο καταδίκασε τους 8 από τους συνολικά 9 κατηγορουμένους, ενώ ο ένας αθωώθηκε. Οι 3 από τους 8 καταδικασθέντες, οι οποίοι ήταν ανήλικοι τότε, καταδικάστηκαν σε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.