Σαν Σημερα: Προσωπα

Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Λευκοπάθεια

Η Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Λευκοπάθεια καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στις 18 Δεκεμβρίου 2014 και διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 13 Ιουνίου…

Η Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Λευκοπάθεια καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στις 18 Δεκεμβρίου 2014 και διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 13 Ιουνίου για να ευαισθητοποιήσει το παγκόσμιο κοινό σχετικά με τις συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού και διακρίσεων, που υφίστανται οι πάσχοντες από λευκοπάθεια, γνωστοί και στη χώρα μας ως αλμπίνοι, κυρίως στην Υποσαχάρια Αφρική.

Η Λευκοπάθεια (Albinismm διεθνής ονομασία της από τη λατινική λέξη albus = λευκός) είναι ανίατη πάθηση εκ γενετής και οφείλεται σε βλάβη των γονιδίων που καθορίζουν τη σύνθεση της μελανίνης. Όποιος πάσχει από λευκοπάθεια έχει λευκό χρώμα στο δέρμα και στις τρίχες μαλλιών και σώματος, ενώ η ίριδα των ματιών του είναι ρόδινη. Η κύρια επίπτωση της πάθησης είναι η συχνότερη εμφάνιση καρκίνων του δέρματος στους αλμπίνους.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.