Σαν Σημερα: Προσωπα

Euro 2004: 16 χρόνια από τον θρίαμβο της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Πέρασαν 16 ολόκληρα χρόνια από τότε που η Εθνική Ελλάδας κατέπληξε τον ποδοσφαιρικό κόσμο κατακτώντας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου κόντρα σε κάθε πιθανότητα.

Ήταν μόλις η δεύτερη παρουσία της Εθνικής μας σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και η πρώτη εμφάνισή της σε μεγάλη διοργάνωση μετά την επώδυνη εμπειρία του Μουντιάλ του 1994, με τον απολογισμό των τριών ηττών σε ισάριθμα ματς με Αργεντινή, Βουλγαρία και Νιγηρία, και το θλιβερό παθητικό 0-10 στα τέρματα.

Κανείς λοιπόν -ούτε οι πλέον αισιόδοξοι Έλληνες οπαδοί- δεν φανταζόταν αυτό που θα ακολουθούσε. Άλλωστε τα ονόματα των αντιπάλων της στον όμιλο προδίκαζαν… συντριβή.

Η πάντα υπολογίσιμη και επιπλέον οικοδέσποινα Πορτογαλία, η μαχητική Ρωσία και η Ισπανία αποτελούσαν τριπλό εμπόδιο προς όποια φιλοδοξία μπορούσε να έχει η Ελλάδα.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.