Σαν Σημερα: Προσωπα

Σαν σήμερα πρεμιέρα για την "Μαγική πόλη" του Ν. Κούνδουρου

Το νεορεαλιστικό δράμα του Νίκου Κούνδουρου "Μαγική Πόλη" κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους.

Η πρώτη κινηματογραφική ταινία του Νίκου Κούνδουρου, που γυρίστηκε το 1954 και πρωτοπροβλήθηκε στις αίθουσες τον επόμενο χρόνο.

Πρόκειται για ένα νεορεαλιστικό δράμα, στο ύφος των ανάλογων ιταλικών ταινιών του είδους. Εκτυλίσσεται σε μία λαϊκή συνοικία της Αθήνας, το Δουργούτι (σημερινός Νέος Κόσμος), με ήρωες καθημερινούς ανθρώπους που προσπαθούν να επιβιώσουν στα δύσκολα μετεμφυλιοπολεμικά χρόνια της δεκαετίας του ‘50.

Ο νεαρός φορτηγατζής Κοσμάς (Γιώργος Φούντας) παλεύει να τα φέρει βόλτα και να ξεχρεώσει το αμάξι του, μια και η θεία του δεν δέχεται να υποθηκεύσει το σπίτι της για χάρη του. Ένας άνθρωπος του υποκόσμου (Στέφανος Στρατηγός) του προτείνει μια μεταφορά κι εκείνος δέχεται. Θα μπλέξει, όμως, στα γρανάζια του υποκόσμου και θα κοντέψει να χάσει το φορτηγό του. Με τη βοήθεια των γειτόνων του θα βγει αλώβητος από αυτή την περιπέτεια και θα κερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του (Μαργαρίτα Παπαγεωργίου).

 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.