Σαν Σημερα: Προσωπα

Σαν σήμερα: Ενας χρόνος χωρίς τον Kobe

Ενας από τους ελάχιστους σύγχρονους σταρ του αθλητισμού, που συνέδεσε το όνομά του με μία και μόνο ομάδα, τους Λος Άντζελες Λέικερς.

Ηταν 26 Ιανουαρίου του 2020 όταν ο κόσμος συγκλονίστηκε από την απώλεια του Kobe Bryant, Αμερικανού καλαθοσφαιριστή, από τους κορυφαίους του αθλήματος με την πορτοκαλί μπάλα. 

Με ύψος 1,98 μ. αγωνιζόταν στη θέση του σούτινγκ γκαρντ («δυάρι») και είχε ως ίνδαλμά του τον Μάικλ Τζόρνταν. Υπήρξε ένας από τους ελάχιστους σύγχρονους σταρ του αθλητισμού που συνέδεσε το όνομά του με μία και μόνο ομάδα. 

Ο Κόμπι Μπράιαντ ξεκίνησε και ολοκλήρωσε την επαγγελματική καριέρα στους Λος Άντζελες Λέικερς (1996-2016) και τους οδήγησε στην κατάκτηση πέντε πρωταθλημάτων του ΝΒΑ (2000, 2001, 2002, 2009, 2010). Στέφθηκε επίσης δύο φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ, το 2008 στο Πεκίνο και το 2012 στο Λονδίνο.

Γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου 1978 στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνιας και ήταν γιος του καλαθοσφαιριστή Τζο Μπράιαντ, ο οποίος αγωνίστηκε οκτώ χρόνια στο ΝΒΑ και άλλα τόσα στην Ιταλία, όπου ο Κόμπι πέρασε τα παιδικά του χρόνια. 

Όταν η οικογένειά του επέστρεψε στην Πενσιλβάνια, ο Κόμπι, που είχε μάθει τα μυστικά του αθλήματος από τον πατέρα του, άρχισε να παίζει μπάσκετ στο σχολείο του και να ξεχωρίζει με το ταλέντο του. 

Με έφεση στο σκοράρισμα αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της χώρας στο τελευταίο του χρόνο στο Λύκειο. Όπως ήταν φυσικό όλα τα μεγάλα κολέγια πάσχιζαν να τον εντάξουν στη δύναμή τους, αλλά αυτός προτίμησε να κάνει το μεγάλο άλμα και να παίξει κατευθείαν στο ΝΒΑ.

Στα ντραφτ του 1996 επελέγη από τους Σάρλοτ Χόρνετς, αλλά ανταλλάχτηκε με τον σέρβο σέντερ Βλάντε Ντίβατς και εντάχθηκε στους Λέικερς. Η ομάδα του Λος Άντζελες τον είχε δοκιμάσει νωρίτερα και πίστευε ότι θα ήταν ο ιδανικός αντικαταστάτης του Μάτζικ Τζόνσον, που είχε ολοκληρώσει νωρίτερα την επαγγελματική του καριέρα. 

Την ίδια χρονιά οι Λέικερς απέκτησαν και τον Σακίλ Ο’ Νιλ σε μία προσπάθειά τους να ανακτήσουν τα πρωτεία στο ΝΒΑ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε όλο το βιογραφικό του

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.