Σαν Σημερα: Προσωπα

Σαν σήμερα: Ο καταστροφικός σεισμός του '81

Ο Εγκέλαδος χτυπά τις Αλκυονίδες με 6,7 R, αφήνοντας πίσω του πολλά θύματα.

Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον καταστροφικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ με επίκεντρο της Αλκυονίδες νήσους στον Κορινθιακό κόλπο ξυπνώντας εφιαλτικές μνήμες σε μία ολόκληρη γενιά.

Ηταν 23.59 την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 1981. Η Περαχώρα, το Λουτράκι, το Βραχάτι, το Κιάτο, η Κόρινθος, το Καπαρέλι Βοιωτίας, η Κινέττα, τα Μέγαρα και η Αθήνα επλήγησαν από τη μανία της φύσης αλλά και τις προβληματικές πολυόροφες κατασκευές που μέχρι τότε δεν είχαν αντισεισμικές προδιαγραφές.

Ο απολογισμός των σεισμών στις Αλκυονίδες ήταν 20 νεκροί, αρκετοί από αυτούς από καρδιακές προσβολές και ανθρώπους που πήδηξαν από μπαλκόνια και ταράτσες.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό υπήρξαν 500 τραυματίες, 22.554 κατεστραμμένες οικοδομές, 11.745 οικοδομές έπαθαν σοβαρές βλάβες και άλλες 50.222 που χρειάστηκαν επισκευές. 

Ο σεισμός του 1981 άλλαξε τον αντισεισμικό χάρτη της χώρας και καθιέρωσε αυστηρούς κανόνες στην κατασκευή νέων οικοδομών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τον καταστροφικό σεισμό

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.