Σαν Σημερα: Προσωπα

Σαν σήμερα: Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνει το δημοψήφισμα

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 27ης Ιουνίου 2015, ο τότε Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος

"Αντικείμενό" του η απόρριψη ή έγκριση εκ μέρους των Ελλήνων ψηφοφόρων της προτάσεως των θεσμών- του νέου μνημονίου, όπως περιγραφόταν τότε. Η κίνηση του κ. Τσίπρα είχε συναντήσει σφοδρές αντιδράσεις και σκεπτικισμό, σχετικά με τη σκοπιμότητα αλλά και το ρίσκο που ενείχε.

Η Βουλή ενέκρινε τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με 178 "ναι" και 120 "όχι". Η πόλωση του πολιτικού κλίματος ήταν έντονη, καθώς μάλιστα, στο μεσοδιάστημα μεταξύ της προκήρυξης του δημοψηφίσματος και της διεξαγωγής του, έγιναν και δυο μεγάλες συγκεντρώσεις στην Αθήνα, από υποστηρικτές του "ναι" και του "όχι".

Επίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω δηλώσεων πρωτοκλασάτων αξιωματούχων της, προσπάθησε να "παρέμβει" στις εσωτερικές πολιτικές διεργασίες της χώρας, μια πρακτική που ωστόσο αποδείχθηκε.. "μπούμερανγκ"!

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.