Σαν Σημερα: Προσωπα

Σαν σήμερα: Η εκατόμβη στο Μάτι

Τρία χρόνια από την εθνική τραγωδία.

23 Ιουλίου 2018-23 Ιουλίου 2021. Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους σε Μάτι, Νέο Βουτζά και Κόκκινο Λιμανάκι.

Tρία χρόνια μετά, κάποια σπίτια έχουν κατασκευαστεί, άλλα έχουν γκρεμιστεί ωστόσο ο πόνος των ανθρώπων που έχασαν ζωές και περιουσίες παραμένει νωπός και ζητούν δικαιοσύνη.

Δικαστικά, ο εισαγγελέας μελετά την ογκώδη δικογραφία και στη συνέχεια θα υποβάλλει πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο κι εκείνο με τη σειρά του θα εκδώσει βούλευμα για να ανοίξει ο δρόμος προκειμένου να εκδικαστεί η υπόθεση.

Ο ανακριτής που εργάστηκε για την υπόθεση έχει υποβάλλει τρία αιτήματα προκειμένου να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο, ωστόσο έχουν απορριφθεί από την αρμόδια εισαγγελική αρχή. Οι διώξεις που έχουν ασκηθεί είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε όλο το χρονικό της καταστροφής

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.