Σαν Σημερα: Προσωπα

Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας

Εορτάζεται κάθε χρόνο από το 2002 την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της UNESCO.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναγνώρισε την ανάγκη για κοινό στοχασμό πάνω στα σύγχρονα προβλήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα.

Την ημέρα αυτή, ο οργανισμός του ΟΗΕ για τον πολιτισμό και την εκπαίδευση προτρέπει τα κράτη - μέλη του να διοργανώνουν εκδηλώσεις και συζητήσεις για επίκαιρα φιλοσοφικά θέματα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το sansimera.gr, η Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας για το 2021 γιορτάζεται και πάλι σε κλίμα υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Και φέτος, η UNESCO επιθυμεί να υπενθυμίσει περισσότερο από κάθε άλλη φορά την ανάγκη για προσφυγή στον φιλοσοφικό προβληματισμό για την αντιμετώπιση αυτών των πολλαπλών κρίσεων.

"Όταν ο κόσμος βυθίζεται στην αβεβαιότητα και την αταξία, στρεφόμαστε στη φιλοσοφία", αναφέρεται σε ανακοίνωση του διεθνούς οργανισμού.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.