Σαν Σημερα: Προσωπα

Σαν σήμερα: Η Ελλάδα στην ΕΟΚ!

Φωτογραφία: www.sansimera.gr

Την 1η Ιανουαρίου του 1981 η χώρα μας έγινε το 10ο μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας.

Η Πρωτοχρονιά κάθε έτους έχει ταυτιστεί με σημαντικές αλλαγές, που αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας μας. Σαν σήμερα λοιπόν, μεταξύ άλλων, ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας τίθεται σε ισχύ το 1987, αφήνουμε μία για πάντα πίσω τη δραχμή και υποδεχόμαστε το ευρώ, την Πρωτοχρονιά του 2002. 

Πριν απ' όλα αυτά, ή αν θέλετε καλύτερα για να γίνουν τα προαναφερθέντα χρειάστηκε την πρώτη ημέρα του νέου έτους, το 1981, η Ελλάδα να γίνει το 10ο μέλος της ΕΟΚ, της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας.

Της Κοινής Αγοράς, κατά τα λεγόμενα και γραφόμενα, που αποτελεί την πρώτη μορφή τελωνειακής ένωσης μεταξύ των «6» πρωτεργατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βασίζεται σε «τέσσερις ελευθερίες» (ελεύθερη διακίνηση αγαθών, υπηρεσιών, κεφαλαίων και ανθρώπων). 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.