Διαφορα - To know us better

"Μία σουβλάκι απ' όλα... - Έφτασεεε!"

Το σουβλάκι – κατ' εμέ – είναι το εθνικό μας φαγητό. Είναι το γρήγορο μεσημεριανό του Έλληνα εργαζόμενου, το βραδινό, συντροφιά στις ματσάρες και σε πολλές περιπτώσεις το… πρωινό του Έλληνα φοιτητή! Βρήκαμε το καλύτερο σουβλάκι της πόλης, στο ψητοπωλείο "O Θόδωρος".

 

 

Ο ιδιοκτήτης Θόδωρος Αθανασιάδης, έχει... φάει όλη του τη ζωή στο χώρο της εστίασης, δουλεύοντας εκεί από 9 ετών. Από σερβιτόρος, έγινε υπεύθυνος καταστήματος και πλέον, 8 χρόνια τώρα, έχει συνδυάσει το όνομά του με τις γευστικές απολαύσεις… στα κάρβουνα!

 

 

Ο Θόδωρος, είναι από τους επαγγελματίες, που αγαπούν πολύ το αντικείμενό τους και τη συνεργασία του με τους υπαλλήλους του διέπει ο σεβασμός. Είναι ένας άνθρωπος "έξω καρδιά" και η συζήτηση μαζί του είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον...

 

 

Ο Θόδωρος βρίσκεται στην επιχείρηση καθημερινά 12 – 14 ώρες – εκτός αν παίζει ο Αστέρας, έχει ράψει κουρτίνες με το λογότυπο της ομάδας Τρίπολης, έχει παραγγείλει, παρακαλώ πολύ, ειδικά πλακάκια μπάνιου με σήμα του Αστέρα, αλλά ακόμα και ο κωδικός wi-fi του καταστήματος, περιλαμβάνει τη λέξη Αστέρας (πέρα από το γεγονός ότι μπαίνοντας στο κατάστημα, συναντάς μία τεράστια αφίσα από τον αλησμόνητο τελικό κυπέλλου μεταξύ του Ολυμπιακού και των κιτρινομπλέ τον Μάιο του 2013).

 

 

Αφού συζητήσαμε αρκετή ώρα για τις δυσκολίες του επαγγέλματος, με προκάλεσε να περάσω ένα απόγευμα ως υπάλληλος του ψητοπωλείου, για να ζήσω και να μεταφέρω στους αναγνώστες αυτής εδώ της στήλης, το μέγεθος δυσκολίας στα διάφορα πόστα της επιχείρησης: ψήσιμο πίτας, κόψιμο γύρου, τύλιγμα πιτόγυρου… Βάλαμε ποδιά, γαντάκια, καπελάκια και πιάσαμε δουλειά!

 

 

Ομολογώ πως τα πράγματα είναι πιο δύσκολα απ’ ότι τα φανταζόμουν. Βέβαια είμαι και επίδοξος μάγειρας τρομερού βεληνεκούς, που στον κατάλογο των σπεσιαλιτέ του, δεσπόζουσα θέση, έχουν τα τοστ… Αλλά, για κάτι τύπους σαν κι εμάς υπάρχουν τα σουβλατζίδικα, ας είμαστε ειλικρινείς!

 

 

Στην αρχή ψήσαμε τις πίτες, για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να αρχίζουν να "κοκκαλώνουν". Εκεί, καλά τα πήγα. Δεν είχε παράπονο το αφεντικό, τη δουλίτσα την έβγαλα…  

 

 

 

Στη συνέχεια, περάσαμε στο κεφάλαιο "κόψιμο γύρου". Τα πράγματα ήταν ζόρικα. Ο Θόδωρος φάνηκε να δικαιολογεί την απειρία μου και προσπάθησε να με βοηθήσει…

 

 

Στο ψήσιμο σουβλακίου από την άλλη, περιμένω να πραγματοποιηθεί μια σχετική βράβευσή μου, σε μια λιτή τελετή κι έτσι, και δε σηκώνω κουβέντα! 

 

 

Βέβαια, στα πρώτα μου βήματα στη δραστηριότητα αυτή, χρειάστηκα τη βοήθεια της λαβίδας, αλλά η αποστολή του ψησίματος, ολοκληρώθηκε χωρίς (πολλές) απώλειες! Μετά, ως βιρτουόζος πια, έβαλα στη σχάρα και μπιφτέκια και μπριζόλα, να τα λέμε κι αυτά!

 

 

Το πιο δύσκολο μακράν, ήταν το τύλιγμα της πίτας! Κι όμως, υπάρχει ειδική τεχνική… Με τις κατάλληλες οδηγίες, κατάφερα να τυλίξω τον πιτόγυρο με τη δέουσα θρησκευτική ευλάβεια να συντροφεύει τον άθλο μου… Και στο σημείο αυτό να σημειώσω πως στις 3 Mαϊου 2015, θα γιορταστεί στη Θεσσαλονίκη η Παγκόσμια Ημέρα Πιτόγυρου... Αυτά είναι!

 

 

Η Τρίπολη, στην πρώτη θέση γαστρονομικής προτίμησης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που συνέλεξε το team της στήλης αυτής, κατατάσσει την πίτα με γύρο χοιρινό. Ακολουθεί το σουβλάκι και έπεται η πίτα με γύρο κοτόπουλο…

 

 

 Και πλέον, αφού ετοίμασα την παραγγελία (και καλά), έπρεπε να μπει με προσοχή στη σακουλίτσα και με τη φροντίδα των διανομέων, να μεταφερθεί στο σπίτι σας! Δε θα μπορούσα να μη ρωτήσω για το ΜΕΓΑ αίνιγμα του κόμπου που μας εμποδίζει να αποκαλύψουμε το περιεχόμενο της σακούλας που μας φέρνουν οι ντελιβεράδες.

 

 

 

O σφικτός και σατανικός κόμπος (που δεν τον μαθαίνεις από ναύτες που έχουν ταξιδεύσει στις 7 θάλασσες bytheway) έχει το σκοπό του: να κρατήσει ζεστό το περιεχόμενο της τσάντας. Η λύση, δια στόματος Θόδωρου, θα μεταφερθεί αυτούσια : "ε, στην τελική σκίστε τη σακούλα".

 

 

Πολλά τα απρόοπτα που έχουν σημειωθεί κατά τη παράδοση της παραγγελίας. Πολλές φορές, ζητείται από τους διανομείς, μαζί με την παραγγελία, να μεταφέρουν τσιγάρα, πάστες κ.α αλλά παρά την υπερπροσπάθεια… τα tips στην Αρκαδική πρωτεύουσα δεν είναι και πολύ ικανοποιητικά…

 

 

Παράλληλα, ακολουθώντας τους σύγχρονους ρυθμούς παραγγελίας, το ψητοπωλείο, διαθέτει και φόρμα online στο site της, othodoros.gr, όπου καλείστε να επιλέξετε ανάμεσα σε μία μεγάλη ποικιλία απολαύσεων που περιλαμβάνει πέρα από τα παραπάνω: ζουμερό κοτόπουλο, μοσχαρίσια μπιφτέκια στα κάρβουνα, σάντουιτς, και πίτες… club!

 

 

Έχω ακούσει ότι το μυστικό της επιτυχίας, κρύβεται στο να τρώμε αυτά που μας αρέσουν. Στο "Θόδωρο" δεν υπάρχει περίπτωση να μην αισθάνεσαι αυτή τη γλυκιά γαλήνη καταβροχθίζοντας ένα σουβλάκι…

 

 

Με ανθρώπους που εργάζονται έχοντας στο νου τη φροντίδα του καταναλωτή, με έναν ιδιοκτήτη όπως ο Θόδωρος που είναι ο ορισμός της θετικής ενέργειας (και το πώς πρέπει να είναι ο σωστός ο φίλαθλος, ο Αστεριανός) αλλά και με γεύσεις που συναρπάζουν, είναι δυνατό να μην το προτείνω ανεπιφύλακτα; Και τώρα σας αφήνω, γιατί ήρθε η ώρα να δοκιμαστώ και στη λάντζα… 

 

 

Επισκεφτήκαμε το κατάστημα: 

ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ "O ΘΟΔΩΡΟΣ"

Ερυθρού Σταυρού 35, Τρίπολη

Τηλ.: 2710 221013-221014

Website: othodoros.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.