Διαφορα - To know us better

Λεβίδι: Ο Μαμαλάκης και "το καλύτερο ψωμί της Ελλάδας"!

Μία άγνωστη "γευστική" ιστορία που διαδραματίστηκε στο Λεβίδι, με πρωταγωνιστή τον Ηλία Μαμαλάκη και... "το καλύτερο ψωμί της Ελλάδας"!

 

Πριν χρόνια ο γνωστός σεφ Ηλίας Μαμαλάκης βρέθηκε το Λεβίδι Αρκαδίας για τις ανάγκες γυρισμάτων εκπομπής μαγειρικής. Εκεί, επισκέφθηκε τον "Παραδοσιακό φούρνο με ξύλα", όπου ομολόγησε ότι έχει "το καλύτερο ψωμί της Ελλάδας".

 Αν σας βγάλει λοιπόν ο δρόμος στο πανέμορφο αυτό χωριό της Αρκαδίας, μην παραλείψετε να σταματήσετε στον Παραδοσιακό φούρνο με ξύλα για να δοκιμάσετε το ζεστό, ζυμωτό ψωμί τους.

 

Λίγα λόγια για τον Παραδοσιακό φούρνο με ξύλα του Λεβιδίου:

Με μια μακρόχρονη ιστορία 100 ετών και με σημαντική συνεισφορά στην παράδοση του τόπου, ο παραδοσιακός φούρνος Λεβιδίου είναι ένας από τους παλαιότερους φούρνους της Ελλάδας και αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε επισκέπτη ή περαστικό. 

Η μοναδική μυρωδιά από ζεστό ζυμωτό ψωμί, ψημένο με ξύλα από έλατο, όπως ακριβώς γινόταν πριν από 100 χρόνια, γεμίζει με νοσταλγικές μνήμες την πλατεία του χωριού και προσκαλεί τους επισκέπτες σε ένα αξέχαστο ταξίδι αναγέννησης των αισθήσεων. 

Χειροποίητα κουλούρια, παξιμάδια, παραδοσιακός τραχανάς, χυλοπίτες, γλυκά, όλα φτιαγμένα με τοπικές παραδοσιακές συνταγές και υλικά της Αρκαδικής γης, είναι λίγα από τα πολλά μοναδικά παραδοσιακά προϊόντα που θα γευθείτε στον παραδοσιακό φούρνο του Λεβιδίου.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.