Πανελλαδικες 2018

Πανελλαδικές 2018: Συγχαρητήρια στους μαθητές!

Τις ευχές τους στους μαθητές και τις μαθήτριες που έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις και πέτυχαν, έστειλαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι πολιτικοί.

Ακολουθεί το μήνυμα του Δήμαρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή: 

"Τα συγχαρητήριά μου σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που σήμερα κέρδισαν την πρώτη μάχη για την εισαγωγή τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας.

Σήμερα επιβραβεύονται οι κόποι σας και η πολύχρονη προσωπική σας προσπάθεια όσο και της οικογένειάς σας και των εκπαιδευτικών σας, που με αγάπη και δύναμη στάθηκαν δίπλα σας, μέχρι το τέλος της δύσκολής προετοιμασίας σας.

Σήμερα αγαπητά μου παιδιά, αποδεικνύετε σε όλους μας ότι η ψυχραιμία και η προσήλωση σε ένα σημαντικό στόχο πάντα θα καθορίζει τη ζωή μας και την κατάκτηση των ονείρων μας.

Όσο για τους νέους και τις νέες που δεν πέτυχαν αυτό το στόχο, να τους υπενθυμίσω πως η ζωή είναι γεμάτη νέους στόχους και είναι πάντα η αφετηρία για νέα πράγματα, εμπειρίες και βιώματα, αρκεί να τα ανακαλύψουν…

Καλή σταδιοδρομία!"

 

Ακολουθεί το μήνυμα του επικεφαλής της πολιτικής παράταξης "Τρίπολη αλλάζουμε τα δεδομένα" Νίκου Τσιαμούλου:

"Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές και μαθήτριες του Δήμου μας για την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Παιδιά μας, είμαστε ευτυχείς που οι κόποι και η σκληρή προσπάθειά σας, ανταμείφθηκε με την είσοδό σας στο Πανεπιστήμιο και ευχόμαστε καλή φοιτητική ζωή και επιτυχία στις σπουδές σας.

Εκφράζουμε επίσης τα συγχαρητήρια μας στους γονείς και εκπαιδευτικούς, που στάθηκαν δίπλα στους μαθητές και τους στήριξαν ηθικά και μαθησιακά για να εκπληρώσουν τους στόχους και τα όνειρά τους.

Οι μαθητές που δεν κατάφεραν να επιτύχουν τους στόχους τους, θα πρέπει να γνωρίζουν πως η ζωή έχει ατελείωτες ευκαιρίες και δεν πρέπει να εγκαταλείπουν τα όνειρα τους. Η επιτυχία στη ζωή δεν κρίνεται από μία μόνο μάχη, αλλά πρόκειται για ένα διαρκή αγώνα .

Συγχαρητήρια!"

 

Το μήνυμα της πολιτευτή Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία Εύη Τατούλη: 

"Νιώθω μεγάλη συγκίνηση για όλες τις επιτυχίες που διαβάζω στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μας από συγγενείς, φίλους, συμπατριώτες, παιδιά γνωστών και αγνώστων μου οικογενειών. Και θέλω να πω συγχαρητήρια στον καθένα σας χωριστά γιατί οι προσπάθειες οι δικές σας και των οικογενειών σας στέφθηκαν με επιτυχία. Θέλω να πω ακόμα ότι ακόμα και τα παιδιά εκείνα που δεν κατάφεραν να εισαχθούν στο πανεπιστήμιο δεν πρέπει να απογοητεύονται. Γιατί αυτή είναι μόνο η αρχή του δρόμου τους. Και ο δυνατός είναι αυτός που πέφτει και καταφέρνει να ξανασηκωθεί"

 

Το μήνυμα του επικεφαλής της μείζων μειοψηφίας Γιάννη Σμυρνιώτη: 

"Συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία στις επιτυχούσες και επιτυχόντες!!!

Δύναμη σε όσες και όσους ξαναπροσπαθήσουν και καλή επιτυχία στο στίβο της ζωής σ' αυτούς που θα αναζητήσουν το μέλλον τους εκτός της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης!!!"

 

Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, Γιώργου Θεοδωρακόπουλου: 

"Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, που η νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα τους βρει να φοιτούν στην 3βάθμια εκπαίδευση, με την ευχή...

ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους, να μην αναγκαστούν στην μετανάστευση. Αρκετά αιμορραγήσε η χώρα μας".

 

Το μήνυμα από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Αρκαδίας - Γραφείο Επικοινωνίας & Ηλ. Κόμματος 

"Το Κίνημα Αλλαγής Αρκαδίας συγχαίρει του μαθητές και μαθήτριες του Νομού Αρκαδίας για την εισαγωγή τους σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ευχόμαστε στο νέο ξεκίνημα της ζωής σας καλή σταδιοδρομία και να εκπληρώσετε τους στόχους και τα όνειρά σας που έχετε θέσει από την αρχή αυτής της προσπάθειας. 

Σε όσους δεν τα κατάφεραν ο δρόμος της ζωής έχει μικρά και μεγάλα εμπόδια. Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με εφόδιο την ανθρωπιά ,την αλληλεγγύη και την συλλογικότητα. 

Ανεξάρτητα από τον δρόμο που θα ακολουθήσει ο καθένας και η καθεμία από εσάς μην κάνετε έκπτωση στα θέλω και στα όνειρά σας.

Το μέλλον ανήκει σε εσάς…"

 

Το μήνυμα του ΚΚΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ:

"Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων, πάλι θα ακουστούν τα χιλιοειπωμένα υποκριτικά λόγια για την κατάσταση του Λυκείου. Τόσο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που ετοιμάζεται να φέρει αλλαγές οι οποίες θα μετατρέψουν το Λύκειο ακόμα πιο έντονα σε "εξεταστικό κέντρο", όσο και από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Το ΚΚΕ συγχαίρει όλες τις νέες και τους νέους που έδωσαν τη μάχη των πανελλαδικών, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που είχαν.

Ταυτόχρονα, επαναφέρουμε την πρότασή μας για τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Να έχουν οι μαθητές το δικαίωμα επανάληψης της διαδικασίας όσες φορές επιθυμούν, καθώς και τη δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας. Αμεσα να δημιουργηθούν δομές πρόσθετης διδακτικής στήριξης για τους μαθητές του Λυκείου, καθώς και για τους απόφοιτους που επιθυμούν να ξαναδώσουν.

Κάθε νέα και νέος που έδωσαν τη μάχη των πανελληνίων εξετάσεων και πέρασαν σε κάποιο τμήμα ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ, μπορούν να δικαιώσουν τον κόπο τους, τις θυσίες της οικογένειάς τους, να βρουν διέξοδο οι αγωνίες και τα "θέλω" τους, με συμμετοχή και αγώνα για αναβαθμισμένες σπουδές και ζωή με δικαιώματα, να δυναμώσει η απαίτηση για άμεσα μέτρα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δωρεάν στέγαση, σίτιση και μετακίνηση.

Ο αγώνας των νέων για τη βαθιά γνώση του επιστημονικού αντικειμένου τους δεν είναι μόνο προσωπικός. Μπορεί και πρέπει να δένεται με τις λαϊκές αγωνίες, ώστε αύριο ως επιστήμονες να στηρίξουν το μόχθο και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Παράλληλα, είναι επείγουσα ανάγκη να παρθούν μέτρα στήριξης για τους νέους που δεν κατάφεραν να περάσουν σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ ή και για τα παιδιά που εγκαταλείπουν το σχολείο, για επαγγελματικές σχολές δημόσιες και δωρεάν, καταβολή επιδόματος ανεργίας από την πρώτη μέρα αναζήτησης δουλειάς, για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Καλούμε τους νέους και τις νέες να "σημαδέψουν" με την πάλη τους την κοινωνία της εκμετάλλευσης, που γεννά την ανασφάλεια και τον ανταγωνισμό, που καθορίζει τη μόρφωση με βάση την τσέπη του καθενός. Η διέξοδος για τη νεολαία, για τη λαϊκή οικογένεια, δεν βρίσκεται σε παλιούς και νέους "σωτήρες". Αυτούς τους δοκίμασε και βγήκε χαμένη. Ηρθε η ώρα να εμπιστευτεί τη δική της δύναμη, τη δύναμη της οργανωμένης πάλης.

Η συμμετοχή και η δράση, μέσα από τους Συλλόγους και τους φορείς του φοιτητικού - σπουδαστικού κινήματος, τις μαθητικές κοινότητες, για αναβαθμισμένες σπουδές, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, είναι ο δικός της δρόμος που πρέπει να εμπιστευτεί η νέα γενιά. Σε αυτόν το δρόμο, κάθε νέος και νέα θα βρίσκουν πάντα δίπλα τους το ΚΚΕ."

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.