Πανελλαδικες 2023

Βαθμολογίες Πανελληνίων 2023: Ανοίγει η πλατφόρμα για την ενημέρωση μέσω SMS

Αντίστροφη μέτρηση και για την ανακοίνωση των βαθμολογιών...

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο (15/06) αναμένεται να ανοίξει για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών η πλατφόρμα για την υποβολή των στοιχείων τους, προκειμένου να ενημερωθούν με sms για τις βαθμολογίες Πανελληνίων 2023 και τη σχολή εισαγωγής τους.

Υπενθυμίζουμε πως, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023 θα έχουν τη δυνατότητα να καταχωρίσουν – ή να επιβεβαιώσουν – τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων www.smsresults.minedu.gov.gr , προκειμένου να ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα sms, για τη βαθμολογία τους καθώς και τη σχολή και το τμήμα εισαγωγής τους.

Το πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμη η ειδική εφαρμογή, ανακοινώνεται ίσως και μέσα στην μέρα. Ταυτόχρονα, οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν σχετικά με την προθεσμία, μέσα στην οποία θα κληθούν να υποβάλουν τα στοιχεία τους.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή ξεκίνησε να λειτουργεί το 2021 από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας-ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), που αποτελεί Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Η δυνατότητα που δίνεται στους υποψηφίους να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για τα παιδιά, καθώς μπορούν επίσης να ενημερωθούν από την εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr.

Στην εφαρμογή αυτή, οι μαθητές θα χρειαστεί να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους, το αρχικό γράμμα από το επίθετό τους, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο με κεφαλαία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.