Πανελλαδικες 2024

Να μην ισχύσει εφέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ζητεί το ΚΚΕ

Σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κατέθεσε η βουλευτής Αφροδίτη Κτενά.

Από την περίοδο εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, οι φορείς των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών έχουν διατρανώσει την αντίθεσή τους, λόγω των ολέθριων συνεπειών της ως ένας επιπλέον κόφτης στην πρόσβαση χιλιάδων μαθητριών και μαθητών στα πανεπιστήμια. 

Φέτος, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής θεωρείται, και σωστά, ακόμα πιο επιβεβλημένη λόγω της πολύ υψηλής δυσκολίας των θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων σε μια σειρά μαθήματα (Φυσική, Ιστορία), σε συνέχεια μάλιστα θεμάτων με ασάφειες και προβλήματα ως προς τις αποδεκτές απαντήσεις (Βιολογία, Μαθηματικά).

Η πολιτική ευθύνη για την επιλογή τέτοιων θεμάτων βαραίνει το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο φαίνεται να προωθεί, και μέσω των νέων εμποδίων που ορθώνει στις νέες και στους νέους, τα αντιεκπαιδευτικά του σχέδια (Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, Εθνικό Απολυτήριο, κ.α). 

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, με δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη τη θέση του για κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και την πρότασή του για δυνατότητα οι μαθήτριες και οι μαθητές που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις να μπορούν να κατοχυρώνουν βαθμολογία σε μαθήματα και να ξαναδίνουν σε άλλα, καταθέτει ως άμεσο, ελάχιστο και επείγον το δίκαιο αίτημα: να μην ισχύσει τουλάχιστον για φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει προκειμένου να μην ισχύσει φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για την πρόσβαση στα πανεπιστήμια. 

Η Βουλευτής
Κτενά Αφροδίτη

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.