Επικαιροτητα

Tίμησαν την Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων στην Τρίπολη (pics)

Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να υπομνησθεί και να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη.

 

Στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε, στην Τρίπολη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Προφ. Ηλία.

Ο Βαγγέλης Γιαννακούρας Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

 

"Ένας εορτασμός που έχει καθιερωθεί από το 1975 και γιορτάζεται ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου, την 21η Νοεμβρίου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του Εθνικού ύμνου στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων στην Πλατεία Άρεως.

Και φέτος τιμήσαμε την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και αποδώσαμε τιμή σε αυτούς που υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα και την Εθνική κυριαρχία της χώρας μας.

Αποδώσαμε τιμή σε αυτούς που μάχονται για τα ιδανικά μας, πρώτοι από όλους σε καιρό πολέμου, αλλά δίνουν και δυναμικό "παρών" και σε κοινωνικές αποστολές σε καιρό ειρήνης.

Ενώ μνημονεύσαμε και όσους έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον.

Χρόνια Πολλά στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας και η Υπέρμαχος Στρατηγός ας είναι οδηγός και συμπαραστάτης τους κατά την εκτέλεση του υψηλού καθήκοντός τους".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.