Επικαιροτητα

Αυξήσεις στα οικογενειακά επιδόματα θα δουν 738.000 οικογένειες

"Συνολικά 738.000 οικογένειες, από τις 804.000 που λαμβάνουν τα οικογενειακά επιδόματα, θα δουν αυξήσεις" δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μετά την κατάθεση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Μέσω των ρυθμίσεων που προωθούνται, θεσπίζεται το επίδομα παιδιού, το οποίο καταβάλλεται από την 1η Ιανουαρίου 2018.

 

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Φωτίου έκανε λόγο για μία νέα λογική και αρχιτεκτονική των οικογενειακών επιδομάτων. Όπως εξήγησε, πριν υπήρχε ένα ενιαίο επίδομα για όλους και μόνο για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους δινόταν ένα επίδομα, ανεξάρτητα από την εισοδηματική κατηγορία. «Η κυβέρνησή μας θέλησε να σχεδιάσει ένα ενιαίο σύστημα, στο οποίο προσθέσαμε 260 εκατ. ευρώ, ακριβώς για να πριμοδοτήσουμε τα πολύ χαμηλά επιδόματα, δηλαδή τις ασθενέστερες κατηγορίες. Ο συνολικός προϋπολογισμός των οικογενειακών επιδομάτων, ο οποίος ανερχόταν στα 650 εκατ. ευρώ, αυξήθηκε κατά 40% (κατά 260 εκατ. ευρώ). Πρόκειται για ένα δικαιότερο σύστημα κατανομής μεταξύ του πρώτου και του έκτου, έβδομου, όγδοου παιδιού, κτλ» διευκρίνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 

Παράλληλα, η κ. Φωτίου σημείωσε ότι συνολικά 738.000 οικογένειες, από τις 804.000 που λαμβάνουν τα οικογενειακά επιδόματα, θα έχουν αυξήσεις από πολύ μεγάλες μέχρι μικρότερες. Η συντριπτική πλειονότητα (680.000 οικογένειες) θα δει μεγάλες αυξήσεις από 75% έως 100%. Αποσαφήνισε δε ότι το καθεστώς που εισάγει το υπουργείο, χαρακτηρίζεται από μία σταθερή σχέση ανά εισοδηματική κατηγορία ανάμεσα στο πρώτο παιδί και στο τρίτο, τέταρτο, κτλ. «Επομένως, θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα δικαιότερο σύστημα» σχολίασε η κ. Φωτίου, διαπιστώνοντας ότι, πράγματι, γίνονται κάποιες μικρότερες μειώσεις σε μία κατηγορία τριτέκνων και πολυτέκνων.

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.