Επικαιροτητα

Συνάντηση Σκουρλέτη με τους Προέδρους των Περιφερειακών Συμβουλίων

Συνάντηση είχε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης με τους Προέδρους των Περιφερειακών Συμβουλίων.

 

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου:

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Ηλίας  Στρατηγάκος μαζί με τους Προέδρους Αττικής, Δυτ. Ελλάδας, Δυτ. Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Νοτ. Αιγαίου και εκπροσωπώντας το σύνολο των Προέδρων των Περιφερειακών Συμβουλίων Ελλάδας είχαν συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη  στην οποία παρών ήταν  και ο Περιφερειάρχης  Δυτ. Μακεδονίας κ. Θεόδωρος  Καρυπίδης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θεσμικά ζητήματα αναφορικά με τη λειτουργία και τη δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  β΄ βαθμού, ενώ δόθηκε έμφαση σε θέματα που απασχολούν ειδικότερα τους Προέδρους  των Περιφερειακών Συμβουλίων ,σχετικά με την αναβάθμιση του ρόλου τους , τη  νομική κάλυψή τους εφόσον υποθέσεις αφορούν την εκτέλεση των καθηκόντων τους , την επέκταση της κάλυψης για τους ίδιους λόγους στους πρώην Προέδρους καθώς και βελτιστοποιήσεις στο πεδίο του πειθαρχικού ελέγχου.

Επίσης, συζητήθηκε ο ρόλος του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, ως συνθετικού παράγοντα και εκφραστή του οργάνου σε θεσμικό επίπεδο, καθώς και οι νέες θετικές προκλήσεις που αναμένεται να προκύψουν στο πλαίσιο  αυτού του ρόλου με τις αλλαγές  στον «Καλλικράτη».

Ο Υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε εύλογα και δίκαια  πολλά από τα ζητήματα που θίχτηκαν και ζήτησε  από τους αιρετούς την εξειδίκευση των προτάσεών τους. Στη βάση αυτή , το επόμενο χρονικό διάστημα το Υπουργείο  θα ξεκινήσει διάλογο με την ΕΝΠΕ , προκειμένου να αποτυπωθούν  και να αξιολογηθούν οι διαθέσιμες επιλογές , ενόψει και των παρεμβάσεων στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 Της συνάντησης είχε προηγηθεί συνεδρίαση  των Προέδρων στα Γραφεία της ΕΝΠΕ, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της ΕΝΠΕ  κ.Αγοραστού .

 Στο αμέσως επόμενο χρονικό  διάστημα προγραμματίζεται επίσκεψη των Προέδρων  και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Βούτση.

 

            Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

                                               Ηλίας Στρατηγάκος "

   

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.