Επικαιροτητα

Εξώδικη εμπλοκή στη λύση "Μεγαβούνι" για τα σκουπίδια Tρίπολης

Πριν καλά καλά ξεκινήσει η υλοποίηση της πρώτης φάσης για την προσωρινή μεταβατική διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης, προέκυψε εμπλοκή... 

Ειδικότερα, εξώδικο προς την ανάδοχο εταιρεία απέστειλαν οι κύριοι Κωνσταντίνος Λυμπερόπουλος και Παναγιώτης Τσούκας, εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων Δόριζας και Βαλτετσίου, αντίστοιχα.

Όπως υποστηρίζουν, στο σχετικό έγγραφο, η έκταση στην οποία πρόκειται να εκτελεστεί το έργο είναι ιδιωτική αγροτική έκταση κατά το μεγαλύτερο μέρος της και όχι δημοτική ή δημόσια και, επιπλέον, ανήκει, κατά πλήρες δικαίωμα κυριότητας σε άτομα των παραπάνω κοινοτήτων οι οποίοι όχι μόνο δεν συναινούν στην παραχώρηση των ιδιοκτησιών τους αλλά έχουν προχωρήσει και στην άσκηση των αναλόγων ενδίκων μέσων για να τις προστατεύσουν.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως όλοι οι κάτοικοι Βαλτετσίου και Δόριζας είναι αντίθετοι στο έργο, γεγονός που έχει καταστεί σαφές με ανάλογες κινητοποιήσεις τους, οι οποίες και θα κλιμακωθούν.

Δυσάρεστη εξέλιξη, οπωσδήποτε, για ένα έργο που αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ για την πόλη.

Αναμένεται η απάντηση της Δημοτικής Αρχής σχετικά με τους ισχυρισμούς των τοπικών κοινοτήτων και, εν γένει, τη νομιμότητα του συγκεκριμένου έργου.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.