Επικαιροτητα

Ρύθμιση 120 δόσεων: Με ρυθμούς χελώνας οι αιτήσεις

Από τις 3.835 που ξεκίνησαν να υποβάλλουν αίτηση, μόνον 9 την ολοκλήρωσαν . Γολγοθάς ο μεγάλος αριθμός δικαιολογητικών για την ένταξη στη ρύθμιση.

 

Σύμφωνα με το protothema.gr αγώνα δρόμου για να συμπληρώσουν την αίτηση και τα δικαιολογητικά για να υπαχθούν στις 120 δόσεις για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, δίνουν πλέον χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες. 

Ωστόσο τα εμπόδια δεν λείπουν, με αποτέλεσμα στις πρώτες 11 μέρες αφότου άνοιξε η εφαρμογή (στον ιστότοπο www.keyd.org.gr της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους), να έχουν ξεκινήσει 3.835 οφειλέτες να συμπληρώνουν την αίτηση, αλλά μόνον 9 να έχουν ολοκληρώσει την υποβολή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους πρώτους 3.835 που μπήκαν στην εφαρμογή και ξεκίνησαν στο διάστημα 5-15 Φεβρουαρίου να υποβάλουν αίτηση, ένας στους 7 (562 οφειλέτες) απορρίθηκε αυτομάτως γιατί δεν είχε ενεργό επαγελλματικό ΑΦΜ. Με βάση τα αρχεία Μητρώου της εφορίας, δεν αναγνωρίστηκαν ως ενεργοί ελεύθεροι επαγγελματίες, τους οποίους αφορά αποκλειστικά η ρύθμιση των 120 δόσεων.

Οι υπόλοιπες 3.273 αιτήσεις τελούν υπό επεξεργασία, είναι προσωρινά αποθηκευμένες και προχωρούν.

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.