Επικαιροτητα

Ατελείωτο γλέντι μέχρι το πρωί! (photos)

"Βούλιαξαν" από κόσμο τα Λαγκάδια για το 11ο Λαγκαδιανό Καρναβάλι, με τη μουσική, το κρασί και το τσίπουρο να παρασύρουν τον κόσμο σε ατελείωτους χορούς από το μεσημέρι μέχρι το επόμενο πρωί!

 

Η άφιξη των επισκεπτών στα Λαγκάδια έγινε έντονη από τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου (17/02), με τα μαγαζιά να γεμίζουν και τα διερχόμενα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές αναμονής... Η κατανόηση και η συνεργασία ήταν οι πρωταγωνίστριες σε αυτό το σκηνικό, που δε χάλασε ούτε στιγμή τη γιορτινή διάθεση των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών, ενώ η μουσική και το τσίπουρο κράτησαν "ζεστό" τον κόσμο αλλά και το κέφι, που από το μεσημέρι ήταν ήδη "ανεβασμένοι"!

 

Οι καιρικές συνθήκες συνέβαλαν τα μέγιστα στη διεξαγωγή του 11ου Λαγκαδιανού Καρναβαλιού, που συγκέντρωσε κόσμο από διάφορα μέρη της Πελοποννήσου και την Αθήνα! Το βράδυ του Σαββάτου (17/02) και μετά το πέρας της θεατρικής παράστασης "Μαγεία" στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου Λαγκαδίων την σκυτάλη πήρε το βραδινό γλέντι με σουβλάκια, κρασί, τσίπουρο, μπύρα, μουσική και χορό μέχρι το πρωί της Κυριακής!

 

Την έναρξη έκαναν οι μουσικοί της βραδιάς, ενώ χαιρετισμό στους παρευρισκομένους και τους συντελεστές του 11ου Λαγκαδιανού Καρναβαλιού απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Λαγκαδίων, Σταύρος Τερζής, για να συνεχίσει ο αντιδήμαρχος Λαγκαδίων, Νικήτας Κανέλλος και ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Λαγκαδίων, Πάνος Τζαβαράς, οι οποίοι με τη σειρά τους άφησαν τη διασκέδαση να κλιμακωθεί και να διαρκέσει μέχρι το πρωί...

 

Την Κυριακή (18/02) τα Λαγκάδια κατακλύστηκαν από επισκέπτες, οι οποίοι κατέφτασαν για να παρακολουθήσουν τη βραδινή καρναβαλική πομπή με τους Βάκχους να κερνούν κρασί τον κόσμο, τους Μουσικούς, τον Βασιλιά Τράγο και τους Τροκανάδες να οδηγούν την πομπή, τις Αμαζόνες και τις Νύμφες να ακολουθούν, τα Ξωτικά και τις Μάγισσες να "κλείνουν" την Παρέα του Τράγου! Η κορύφωση της βραδιάς ήρθε με το κάψιμο του Βασιλιά Τράγου, το οποίο συνόδευσαν ξέφρενοι και εκστατικοί χοροί με Διονυσιακούς ήχους και ρυθμούς στην πλατεία των Λαγκαδίων και τον θεό Πάνα να πρωτοστατεί σε όλη τη διάρκεια της πομπής!

 

Η ατμόσφαιρα ήταν μοναδική, καθώς η Παρέα του Τράγου συνδύασε την αναβίωση Αρκαδικών μύθων πάντα συνοδεία Διονυσιακών ήχων και "μάγεψε" όλους τους θεατές, οι οποίοι, αφού "πλημμύρισαν" τον κεντρικό δρόμο και σκαρφάλωσαν όπου μπορούσαν προκειμένου να έχουν οπτική πρόσβαση στο ιδιαίτερο θέαμα, ενώθηκαν με τους καρναβαλιστές!

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.